Без названия - 2019-11-23T101520.388
5/5

ვარდის ფორმის ხაჭოს ვატრუშკები – რუსული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები :

700 გრ.ფქვილი

300 მლ.რძე

3 კვერცხი

4 ჩ.კოვზი საფუარი

40 გრ.კარაქი ან მარგარინი

2 ს.კოვზი შაქარი

მარილი მწიკვი

გულსართი:

1 კვერცხის გული

600 გრ.ხაჭო

1 ჭიქა ქიშმიში

გულსართში შესარევად:

1 – 2 შაქრის ნატეხი

4-5 წვეთი ვარდის ესენცია(ზეთი კულინარიული)

1 ნატეხ შაქარს დავაწვეთოთ 5-6 წვეთი ვარდის ესენცია,შევაშროთ და დავფქვათ.

1 ჭიქა შაქარს შევურიოთ 1 ჩ.კოვზი არომატიზირებული დაფქული შაქარი.

ზემოდან წასასმელად:

1 კვერცხის გული

1 ს.კოვზი რძე

მომზადების წესები :

თბილ რძეს დავუმატოთ შაქარი,საფუარი და მარილი.15 წუთის შემდეგ,როცა საფუარი გააქტიურდება,დავუმატოთ ფქვილი და კვერცხი.

მარგარინი გავადნოთ ცეცხლზე ან მიკროტალღურ ღუმელში, გავაგრილოთ ოთახის ტემპარატურაზე და შევურიოთ ცომს.

ცომში ჩავარჭოთ ზეთში ამოსვილი მაკარონები ,გადავაფაროთ თავზე და დაველოდოთ ამოსვლას.ცომის მოცულობა უნდა გაიზარდოს 2-3 -ჯერ.

ცომი ჩავზილოთ 3- ჯერ,ყოველ ნახევარ საათში .

გულსართის მომზადება:

ქიშმიშს დავასხათ ცხელი წყალი ,გავაჩეროთ რამოდენიმე წუთი,

წყალი გადავასხათ,ქიშმიში კი შევაშროთ ქაღალდის ხელსახოცზე.

ხაჭო გავატაროთ საცერში,შევურიოთ ქიშმიში, 2 ჭიქა შაქარი ( შერეული ვარდის არომატი),კვერცხის გული.

ცომი დავყოთ 16-18 მაწილად .მოვამზადოთ 70-80 გრამიანი გუნდები.

მოვამზადოთ ვარდები ისე,როგორც სურათზე არის ნაჩვენები.

 

ბულკებს მოვუსვათ კვერცხის გულში შერეული რძე და გამოვაცხოთ 170-180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით

25-35 წუთი.გავაგრილოთ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here