ინგრედიენტები:
1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი
6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი
ცოცხალი ქინძი
ბროწეულის მარცვლები მოსართავად
ზეთი ან კარაქი
სანელებლები:
დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
1 ჩ.კოვზი ქონდარი
2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი
1 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავაილი.
მარილი გემოვნებით
2-3 ს.კოვზი წითელი ღვინო
მომზადების წესები:
საქონლის შიგნეული გავრეცხოთ ძალიან კარგად და მოვხარშოთ.ხარშვისას მოყენებული ქაფი მოვხადოთ.მოხარშული შიგნეული გავაციოთ.
შიგნეული წვრილად დავჭრათ და შევაზავოთ ზემოთ ჩამოთვლილი სანელებლებით.
ღრმა ტაფაზე მოვასხათ ზეთი ან გავადნოთ კარაქი .ჩავყაროთ ალყა -ალყა დაჭრილი ხახვი.როცა ხახვი ოქროსფერი გახდება ,დავუმატოთ ღვინო, დაჭრილი შიგნეული.ტაფას თავზე დავახუროთ და კერძი დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ.ბოლოს მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი და ბროწეულის მარცვლები.
რეცეპტის ავტორია ყველაზე პატარა კონკურსანტი გიორგი გაბლიანი.გიორგიმ ჩვენ გამოგვიგზავნა დაბა ჯვარში მცხოვრები თავისი ბებია რეცეპტი.