ინგრედიენტები :
300 გრ.ფქვილი
2 ჭიქა შაქარი
1 ჩ.კოვზი საფუარი
300 გრ.წყალი
1 კგ.ნიგოზი
100 გრ.თაფლი
6 ს.კოვზი ზეთი ან გამდნარი მარგარინი
1 ლიმონი
1 ვანილი
2 ჩ.კოვზი დარიჩინი სურვილისამებრ
მომზადების წესები :
100 მლ. თბილ წყალში გავხსნათ 1 ჩ.კოვზი საფუარი,1 ჩ.კოვზი შაქარი და 3 ს.კოვზი ზეთი.შემდეგ დავუმატოთ 200 მლ.წყალი ,შევაზილოთ ფქვილი.ცომი გავყოთ 8 გუნდად .
ცომის გუნდები დავასვენოთ ნახევარი საათი.
გულსართი:
ნიგოზი დავაბლენდეროთ,შევურით 2 ჩ.კოვზი დარიჩინი,6 ს.კოვზი შაქარი და ვანილი.
ცომის გუნდები გავაბრტყელოთ ოთხკუთხედებად,დავაფინოთ ღუმელის ტაფაზე,ყველა ფენას წავუსვათ ზეთი და ფენებს შორის მოვაყაროთ გულსართი. ბოლო ფენას ასევე წავუსვამთ ზეთს,მხოლოდ გულსართს არ მოვაყრით ,დავჭრათ რომბის ფორმის ნაჭრებად და თითოეული ულუფის ზემოდან დავალაგებთ ნიგოზის ლებნებს.ვაცხობთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათი.
სიროფის მომზადება.
1 ლიმონის წვენი,100 მლ.თაფლი,1 ჭიქა ყავისფერი შაქარი და 100 მლ.წყალი ერთმანეთში შევურიოთ და მოვადუღოთ სიროფი,ვადუღოთ 5 წუთი.
როგორც კი ფახლავა ფერს შეიცვლის დავასხამთ ნახევარ სიროფს,შევდებთ ისევ ღუმელში 15 წუთი,დავასხამთ დარჩენილ სიროფს და დავასრულებთ გამოცხობას.