_uploads_images_00_00_01_2018_08_07_49b114
5/5

როგორ შევწვათ სადღესასწაულოდ გოჭი აჯიკით – ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 გოჭი

200 გრ.კარაქი

50 გრ.აჯიკა

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

გასუფთავებული და გარეცხილი გოჭი მოვათავსოთ ღუმელის ტაფაზე,გარედან და შიგნიდან წავუსვათ აჯიკა,მოვასხათ გამდნარი კარაქი და ფუნჯით თანაბრად გადავანაწილოთ.გოჭს ჩლიქებზე, კუდზე და ყურებზე შემოვახვიოთ ფოლგა.

გოჭი ღუმელში გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 20 წუთი,შემდეგ გამოვიღოთ,ფუნჯით გადავუსვათ ისევ გამღვალი კარაქი ან გამოყოფილი წვენი, ტემპერატურა 170 გრადუსამდე დავწიოთ და შევწვათ 35-40 წუთი. ხორცის შეწვას შეიძლება მეტი დრო დაჭირდეს,გააჩნია როგორი ღუმელი გვაქვს.ხშირ შემთხვევაში გოჭის შეწვას 1,5-2 საათი ჭირდება .

შემწვარი გოჭი იმერულად, წაიკითხეთ რეცეპტი.

შეწვის დროს,ყოველ 15 წუთში წავუსვათ გაღვალი კარაქი.შემწვარი გოჭი შევაგრილოთ და შემდეგ დავჭრათ.მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები და მივირთვათ ტყემალთან ერთად.

ყველით გამოტენილი შემწვარი გოჭი

გოჭი გავრეცხოთ,გავასუფთაოდ,წავუსვათ მარილი გარედან და შიგნიდან.

კუჭ-ღვიძლი მარილწყალში მოვხარშოთ,დავჭრათ წვრილად,დავამატოთ დაჭრილი უმარილო ყველი,პიტნა,ტარხუნა,მარილი,კარგად აურიოთ.ამ გამზადებული მასით გამოვუტენოთ გოჭს მუცლის ღრუ,ძაფით ამოვკეროთ,შევწვათ ღუმელში ან შამფურზე.

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here