ინგრედიენტები :
ფქვილი 500 კგ
საფუარი 5 გრ
წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ
გულსართისათვის :
კარტოფილი 5 ცალი
ხახვი 1 თავი
ზეთი
მარილი,პილპილი გემოვნებით
კამა სურვილისამებრ
მომზადების წესები :
კარტოფილი მოვხარშოთ,პიურე საჭყლეტით დავჭყლიტოთ.ნახარში კი გავაგრილოთ და გამოვიყენოთ ცომის მოსაზელად.
ცალკე წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ზეთში .
ხახვი და კარტოფილის პიურე შევურიოთ ერთმანეთს.,მოვაყაროთ მარილი ,წიწაკა.
ფქვილი,საფუარი შევურიოთ ერთმანეთს,დავასხათ თბილი წყალი ან კარტოფილის ნახარში და მოვზილოთ.ზელვის პროცესში შევურიოთ მარილი.
ცომს შევაზილოთ ზეთი და დავდოთ ასაფუებლად თბილ ადგილას.
აფუებული ცომი ზეთიანი ხელებით 2-ჯერ გადავზილოთ 15 20 წუთის შუალედით.
ცომი დავყოთ გუნდებად,გავაბრტყელოთ გრძლად,შუაგულში მოვათავსოთ დაახლოებით 25-30 გრ.კარტოფილის პიურე და გვერდები მოვუკრათ.
გახურებულ ტაფაზე ზეთში შევწვათ ღვეზელები ორივე მხრიდან.
კარტოფილის სამარხვო ბლინების რეცეპტი.