ინგრედიენტები :
2 კგ.მსუქანი საქონლის ხორცი ( მკერდის და ბარკლის ხორცი)
2 დიდი
თავი ხახვი
4 კბილი ნიორი
500 გრ.ნიგოზი
1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი
3 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი
მარილი გემოვნებით
კარაქი და ზეთი
მომზადების წესები :
ხორცი მოვხარშოთ.მოხარშვისას პირველი ნახარში გადავწუროთ.თუ ხარშვისას წყალი დაიკლებს ჩავუმატოთ .ქვაბში ჩავდოთ 4 ნაწილად გაჭრილი ხახვი და გავაგრძელოთ ხორცის მოხარშვა.ბოლოს ბულიონიდან ამოვიღოთ ხახვის ფურცლები.ბულიონი გადავწუროთ .
ცალკე ტაფაზე წვრილად დაჭრილი ხახვი ( 1 თავი) მოვშუშოთ ცხიმში,შემდეგ დავუმატოთ 2 ჩ..კოვზი ყვითელი ყვავილი და ამ მასას დავასხამთ ხორცს.
ნიგოზი და ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპში,შევურიოთ 1 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი,1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი,დავუმატოთ ხორცს და დავასხათ ნახარში თვალზომით,იმდენი, თუ რა სისქისაც გვინდა რომ გამოვიდეს კერძი.კერძის მომზადება გავაგრძელოთ დაბალ ცეცხლზე.