Без названия (91)
5/5

როგორ მოვამზადოთ თხელი ბლინები საფუარით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

850-900 ლიტრა რძე

500  გრ.ფქვილი

10 გრ.საფუარი

2 კვერცხი

1 ჩ.კოვზი მარილი

2 ს.კოვზი შაქარი

2 ს.კოვზი ზეთი

 

მომზადების წესები :

მოვამზადოთ ოპარა;250 მლ.რძეში ფავხსნათ 3 ს.კოვზი ფქვილი,1 ს.კოვზი შაქარი,გადავაფაროთ თავზე და დავდოთ თბილ ადგილას 20 წუთი ასაფუებლად.

კვერცხი მარილთან და შაქართან ერთად ავთქვიფოთ,დავასხათ დარჩენილი რძე,შევურიოთ ოპარა და დავუმატოთ დარჩენილი ფქვილი.ავთქვიფოთ ისე,რომ თხელ ცომში კოშტები არ დაგვრჩეს.

ტაფა კარგად გავაცხელოდ,ცომს ამოვურიოთ.ტაფაზე   ჯერ დავასხათ ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი, შემდეგ კი ცენტრში ბლინების ცომი. ტაფა სხვადასხვა მიმართულებით დავხაროთ და  ცომი თანაბრად გავანაწილოთ

ტაფის მთელ ზედაპირზე. ბლინები გამოვაცხოთ ორივე მხრიდან.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here