5/5

ტორტი “ქალის თითები”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

250 მლ.წყალი

100 გრ.კარაქი

100 გრ.ფქვილი

1/3 ჩ.კოვზი მარილი

4 კვერცხი

 

კრემი:

500 გრ.სქელი არაჟანი

200 გრ.შაქრის პუდრა

ვანილი

 

გასაფორმებლად:

50 გრ.შოკოლადი

კარამელი

 

 

აღნიშნული ინგრედიენტებით მოვამზადოთ მოხარშული ცომი

http://localhost/fuck/index.php/2016-09-09-13-15-25/item/420-2018-05-09-13-36-26

გამოვაცხოთ პატარა ზომის ეკლერები.

 

პერგამენტის ქაღალდზე ფანქრით დავხაზოთ 8-9 სმ სიგრძის ხაზები და მათ შორის მანძილი უნდა იყოს 6 სმ.

ცომი გამოცხობისას დაახლოებით ორჯერ გაიზრდება ზომაში.

 

პერგამენტის ქაღალდი  გადავაბრუნოთ და დავაფინოთ  ღუმელის ტაფაზე.

 

საცხობ ფორმაში გადავიტანოთ ცომი და ხაზებზე დავსვათ 8სმ სიგძისა და 1 სმ სისქის ეკლერები.გამოვაცხოთ ისე,როგორ შუებს ვაცხობთ.

 

მოვამზადოთ არაჟნის კრემი.

არაჟანი მოვათავსოთ  4 ფენა მარლაში, დავკიდოთ დასაწურად  და შევდოთ მაცივარში მთელი ღამე. არაჟანი გადავიტანოთ ჭურჭელში  და შევათქვიფოთ მიქსერით საშუალო სიჩქარეზე  შაქრის პუდრა,ვანილი.

შაქრის პუდრა არაჟანში  ჩავყაროთ კოვზობით და ვთქვიფოთ 3 წუთი.

 

24 სმ დიამეტრის ფორმაში ფსკერზე გადავანაწილოთ 4 ს.კოვზი არაჟანი და დავალაგოთ კრემში ამოსვრილი  პატარა ეკლერები.

 

პირველ ფენაზე დავალაგოთ ეკლერები პერპენდიკულარულად ,დარცენილი  სივრცეები ამოვავსოთ ნამცხვრის ნატეხებით,

დავასხათ კრემი(მოვიტოვოთ 3 ს.კოვზი) ზემოდან და თანაბრად გადავანაწილოთ.

 

ტორტს შემოვახვიოთ პლასტიკი და შევინახოთ 3-4 საათი მაცივარში.ტორტის დასადგამს შემოვახვიოთ ფოლგა .ტორტს პლასტიკი მოვხსნათ,დანის პირით შემოვუაროთ,გავუხსვათ გვერდები

და თავდაღმა გადავიტანოთ დასადგამზე.

 

 

ტორტს ირგვლივ წავუსვათ  გადანახული არაჟანის კრემი,მოვრთოთ ორთქლზე გამდნარი შოკოლადით(მოვაწუწოთ კოვზით) და კარამელით.

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here