26335658_1937217816595617_7763390443944935424_n
5/5

კროკენბუში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენეტბი :

მოხარშული ცომი

მოხარშული კრემი

კარამელი

 

მომზადების წესები :

დავაცხოთ პატარა ზომის შუები ცომი კრაქელინით”craqueline” 

რეცეპტი  

 

 

  

მოვამზადოთ მოხარ და პროფირტოელები ამოვავსოთ ჩვენთვის საყვარელი  კრემით.

 

ავიღოთ A1 ფორმატი და კონუსი დავამზადოთ ისე,როგორც ეს სურათზეა ნაჩვენები.

რაც უფრო შევწევთ გვერდებს,მით მეტი ვიწრო და მაღალი გამოვა კონუსი.

ფანქარს ერთ ბოლოზე მოვაბათ ჩვენთვის საჭირო  სიგრძის ძაფი .

კონუსის კიდეები   მივამაგროთ საკანცელარიო წებოვანი ზონრით.

კონუსს ზემოდან შემოვახვიოთ პლასტიკი, შემოხვევა დავიწყოთ მწვერვალიდან.

 

შემდეგ კი ავაწყოთ ტორტი ისე,როგორც ეს სურათზე არის ნაჩვენები.

მოვამზადოთ კარამელი .

100 გრ.შაქარი ჩავყაროთ სქელძირიან ალუმინის ქვაბში,დავასხათ 35 მლ.წყალი,დანის წვრით ჩავყაროთ ლიმონმჟავა დამოვადუღოთ სიროფი.როგორც კი მიიღებს სიროფი ქარვის ფერს,ქვაბი სწრაფად მოვათავსოთ ცივ წყალში.

კარამელი კიდევ უფრო მეტად გამუქდება.კარამელი ,როგორც კი ოდნავ შესქელდება ,პროფიტროლებს ძირზე კოვზით წავუსვათ და თან ავაწყოთ ტორტი ზემოთ ნაჩვენები სურათის მიხედვით

კროკენბუშს შემოვახვიოთ კარამელის ძაფები.

150 გრ.შაქარი ჩავყაროთ სქელძირიან ქვაბში და დავამზადოთ კარამელი.როდესაც კარამელი ოდნავ გაგრილდება და დაიწყება ძაფების წარმოქმნა,ქვაბის მეშვეობით შემოვახვიოთ კროკენბუშს ძაფები.ვიმოქმედოთ სწრაფად,რომ კარამელი არ გამაგრდეს.მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

კროკენბუში შეგვიზლია დავამზადოთ დონატებით და ბეზეს ნამცხვრებით.

 

კონუსში შეგვიძლია ჩავწყოთ ეშუ, პროფიტროლები ( ძირები ამოვსვაროთ კარამელში), შევდოთ მაცივარში 10-12 საათი  და შემდგომ მოვხსნათ ქაღალდი.

გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here