shutterstock_636034772-800x534
5/5

კარამელის რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

170 გრ.შაქარი

30 გრ.ინვერტური სიროფი ან გლუკოზა

30 გრ.წყალი

240 გრ.ნაღები

60 გრ.კარაქი

4 გრ.მარილი

 

მომზადების წესები :

სქელძირიან ალუმინის ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი,დავასხათ წყალი,ინვერტული სიროფი ან გლუკოზა  და საშუალო ცეცხლზე  მოვადუღოთ კარამელი.როგორც კი კარამელი, მუქი ფერის გახდება, ჩავამატოთ ნაღები და ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.

რჩევა:კარამელის მოზადებისას ქვაბში ჯერ ჩავყაროთ შაქარი და მერე დავასხათ წყალი.კარამელს ვაცადოთ მომზადება.

უმჯობესია კოვზით არ მოვურიოთ,თორემ დაკრისტალდება.კოვზი გამოვიყენოთ კარამელში ნაღებისა და კარაქის შერევის  დროს.

ბოლოს დავუმატოთ მარილი და გავაციოთ.

კარამელის  კრემის მომზადება . მე-2 ვერსია.

250 გრ.შაქარი

250 მლ.მაღალპროცენტიანი ნაღები

1ჩ.კოვზი მარილი

50 მლ.წყალი ან ლიმონის წვენი

50 გრ.ნაღების კარაქი

მომზადების წესები :

ქვაბი გავახუროთ .

გახურებულ ალუმინის ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავაყაროთ შაქარი ,ქვაბი შევანჯღრიოთ  და საშუალო ცეცხლზე მოვადუღოთ  .

დამწვარი შაქრის  მორევა არ შეძლება,რომ არ დაგვიკრისტალდეს.

როგორც კი კარამელი ქარვისფერი გახდებასველი ფუნჯით ქვაბის კედლებიდან მოვაშოროთ შაქრის კრისტალები, რომ არ დაკრისტალდეს.გავაგრძელოთ კარამელის  მოდუღება ,სანამ ყავისფერი გახდება, დაახლოებით 10  წუთი.

თუ გვაქვს კულინარიული თერმომეტრი,მოვადუღოთ 160 გრადუსამდე.კარამელი გადმოვდგათ ცეცხლიდან, დავუმატოთ მარილი,კარაქი და ნაღები.კარამელი აფუვდება,ქვაბიდან გადმოსვლას დააპირებს,კარგად მოვურიოთ და დაჯდება.

კარამელი ისევ დავაბრუნოთ ცეცხლზე და ვადუღოთ 3-4 წუთი.ოდნავ გავაგრილოთ,გადავიტანოთ მინის ქილაში

და შევდოთ მაცივარში.კარამელი ინახება 1 თვე.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here