ინგრედიენტები 6-8 პორციისათვის :
1,5 ჭიქა მარწყვი
3 ჭიქა წყალი
1 ჭიქა შაქარი
3 ს.კოვზი მანანის ბურღული
მომზადების წესები :
მარწყვი დავაბლენდეროთ და გავავტაროთ საცერში.
საცერში დარჩენილ ნარჩენებს დავასხათ 3 ჭიქა წყალი.
წყალში გავხსნათ მანანის ბურღული,შაქარი და მოვადუღოთ ფაფა.
ფაფს შევურიოთ მარწყვის პიურე და ცხელივე ავთქვიფოთ მიქსერით მაღალ სიჩქარეზე.
მუსი ,რომ მომზადდეს სწრაფად და გაგრილდეს,თქვეფისას ჩავდოთ ცივი წყლის აბაზანაზე.
მუსი გადავიტანოთ განიერ ფუჟერებში და გავაფორმოთ სურვილის მიხედვით.
მარწყვის მუსი ნაღებით:
250 გრ.მარწყვი
250 გრ.33% ნაღები
100 გრ.შაქრის პუდრა
10 გრ.ჟელატინი
მარწყვი დავაბლენდეროთ.
ჟელატინს დავასხათ 3 ს.კოვზი წყალი და 30 წუთი დავტოვოთ ასაფუებლად,
შემდეგ კი ორთლის აბაზანაზე გავადნოთ.
ნაღები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,შევურიოთ გამდნარი ჟელატინი და მარწყვის პიურე.
მარწყვის მუსი ტორტებისათვის:
200 გრ.მარწყვი დავაბლენდეროთ,შევურიოთ 50 გრ.(2 ს.კოვზი)შაქრის პუდრა და მივიყვანოთ ადუღებამდე, ავადუღოთ 1 წუთი.ოდნავ გავაგრილოთ და დავუმატოთ 10 გრ.ჟელატინი.
100 გრ.მასკარპონე ავთქვიფოთ 100 მლ 33%.ნაღებთან ერთად.
ორივე მასა ერთმანეთში შევურიოთ.