ინგრედიენტები :
125 მლ. წყალი
125 მლ.რძე
1/2 ჩ . კოვზი შაქარი
მწიკვი მარილი
4-5 კვერცხი
100 გრ.კარაქი
თხილი ან ნუშის ფანტელები
მომზადების წესები :
მოვამზადოთ მოხარშული ცომი.წაიკითხეთ რეცეპტი.
პერგამენტის ქაღალდზე შემოვხაზოთ ჭიქით წრეები ( დიამეტრი 8 სმ).
საკონდიტრო ტომარაში გადავიტანოთ ცომი.
ერთ წრეზე დავსვათ სამი რგოლი.გარეთა რგოლის დიამეტრი არის 8 სმ,შიგნითასი 6 სმ.ზემოდან კი რგოლების შუაში მესამე ცომის რგოლი დავსვათ.
ზემოდან მოვაყაოთ დატეხილი თხილი ან ნუშის ფანტელები.
მოვამზადოთ ყავის და შოკოლადის მოხარშული კრემი :
500 მლ.რძე
ხსნადი ყავა
5 კვერცხის გული
60 გრ.ფქვილი
100-150 გრ.შაქარი
30 გრ.შავი შოკოლადი
400 მლ.რძეში ჩავყაროთ ყავა დავდგათ ცეცხლზე და ავადუღოთ.
კვერცხის გული, შაქარი შევურიოთ ერთმანეთს, დავუმატოთ ფქვილი და 100 მლ.ცივი რძე.
ნარევს დავუმატოთ 150 მლ. მდუღარე რძე,მოვურიოთ( კვერცხი, რომ არ ამობრუნდეს) , ჩავყაროთ გახეხილი შავი შოკოლადი,კარგად გავხსნათ და ჩავასხათ ადუღებულ რძეში.
კრემი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე გასქელებამდე.არ დაგვავიწყდეს ,უნდა ვურიოთ სწრაფად და შეუჩერებლად.
კრემს კონტაქტში გადავაფაროთ პლასტიკი და გავაციოთ.
შუ “პარი ბრესტი”გავჭრათ შუაზე და გამოვავსოთ კრემით.
ასევე შეგვიძლია შუ პარიზი ბრესტი მოვამზადოთ ნაღების კრემითა და კენკროვანი( მარწყვი,ჟოლო) ხილით.