ინგრედიენტები :
200 გრ.მარწყვი
250 გრ. შაქარი
60 მლ. შავი ღვინო ( მშრალი)
300 გრ. სიმინდის სახამებელი
50 გრ. თხილი
180 გრ. შაქრის პუდრა
მომზადების წესები :
მარწყვი დავაბლენდეროთ.
2/3 მარწყვის პიურე გადავიტანოთ თასში.
დანარჩენი მარწყვის პიურე ჩავასხათ ქვაბში, დავასხათ 230 მლ. წყალი,დავაყაროთ შაქარი და ადუღებიდან 7 წუთი ვხარშოთ.
თასში მოთავსებულ მარწყვის პიურეს დავაყაროთ 180 გრ. სახამებელი,დავასხათ 250 მლ.წყალი და წვრილი შავლით ჩავასხათ ქვაბში,ადუღებულ მარწყვს პიურეში,დავუმატოთ ღვინო და მოვხარშოთ ძალიან სქელი ფაფა.მასში ჩავყაროთ დატეხილი თხილი ან ნიგოზი.
ფორმაში ჩავაფინოთ საკვების შესაფუთი პასტიკი,მთელ ზედაპირზე გადავანაწილოთ ცხელი რახათ-ლუხუმი,ისე რომ,სისქე იყოს 2 სმ.
4 საათი გავაჩეროთ ოთხის ტემპერატურაზე და მომდევნო 4 საათი შევინახოთ მაცივარში.
შაქრის პუდრა მოვაყაროთ ხის დაფას,გადავიტანოთ მასზე რახათ-ლუხუმი და დავჭრათ დანით.დანას აუცილებლად უნდა წავუსვათ ზეთი,რომ ადვილად დაიჭრას.
კონტეინერში ჩავყაროთ 1ჭიქა შაქრის პუდრა და 1 ჭიქა სიმინდის სახამებელი ,დავაყაროთ დაჭრილი რახათ-ლუხუმი,დავახუროთ თავსახური და შევანჯღრიოთ.
რახათ-ლუხუმი გადავიტანოთ მინის წურჭელში და სევინახოთ.
მეორე ვერსია:
250 გრ.მარწყვი ან ჟოლო
15 გრ.ჟელატინი
150 შაქრის პუდრა
2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი
მომზადების წესები :
250 გრ.მარწყვი დავაბლენდეროთ და საწურში გავატაროთ.
მარწყვის წვენს დავაყაროთ ჟელატინი,ამოვურიოთ და გავაჩეროთ.
მასას დავაყაროთ შაქრის პუდრა,დავასხათ ლიმონის წვენი,ამოვურიოთ,შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვურიოთ ( არ ავადუღოთ).
ქვაბი გადმოვდგათ ცეცხლიდან,მიქსერით ვთქვიფოთ 5-7 წუთი,სანამ გასქელდება,გაღიავდება და გაგრილდება.
ჩავასხათ ფორმაში,დავჭრათ კუბებად,ამოვსვაროთ შაქრის პუდრაში.