Без названия (4)
5/5

ფრანგული მოხარშული კრემი მუსლინი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

კრემი პატისიერი

250 გრ.ნაღების კარაქი

ან 300 გრ.კრემი პატისიერი

100 გრ.ნაღები

 

მომზადების წესები :

პირველ რიგში  მოვამზადოთ კრემი პატისიერი.

500 მლ.რძე

2 კვერცხის გული

6 ს.კოვზი შაქარი

2 ს.კოვზი( სავსე) სიმინდის სახამებელი

10 გრ.შაქრიანი ვანილი ,მწიკვი მარილი

60 გრ.ნაღების კარაქი

მომზადების წესები :

ავადუღოთ რძე.

კვერცხის გული, შაქარი, ვანილი,მარილი  შევურიოთ ერთმანეთს,დავუმატოთ ფქვილი, სახამებელი და რამდენიმე კოვზი რძე.

ნარევს დავუმატოთ 3-4 ს.კოვზი მდუღარე რძე, მოვურიოთ( კვერცხი, რომ არ ამობრუნდეს) და ჩავასხათ   რძეში.

კრემი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე გასქელებამდე.არ დაგვავიწყდეს ,უნდა ვურიოთ სწრაფად და შეუჩერებლად.

მოხარშული კრემი ცეცხლიდან გადმოვდგათ და  ცხელშივე ჩავაგდოთ 60 გრ.ნაღების კარაქი.

კრემს გადავაფაროთ მჭიდროდ თავზე კულინარიული პარკი და კარგად გავაციოთ. ამ ეტაპით დავამთავრეთ კრემი პატისიერის მომზადება.

კრემი მუსლინის მოსამზადებლად კი  -ავთქვიფოთ კარაქი გათეთრებამდე და  კრემი თითო თითო კოვზით შევათქვიფოთ.ან ცაკლე ავთქვიფოთ ნაღები და შევურიოთ ულუფობით კრემ პატისიერს.

რჩევა: კრემი პატისიერის მოდუღებისას  არ გამოვიყენოთ კარტოფილის სახამებელი.თუ არ გვაქვს სიმინდის სახამებელი,მაშინ იგი შევცვალოთ პურის ფქვილით.

 

კრემი მუსლინი ჟელატინით;

რემი მუსლინი ნაღების კარაქზე დამზადებული

15 გრ ჟელატინი(1,5 ს.კოვზი)

50 მლ.გადადუღებული წყალი

მომზადების წესები :

ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 15-20წუთი გავაჩეროთ .

დამბალი ჟელატინი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე და მიქსერით შევურიოთ კრემს.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here