ინგრედიენტები :
300 მლ.33 % ნაღები
500 გრ.მარწყვი
2 კვერცხი
1 ს.კოვზი თაფლი
მომზადების წესები :
გამოდის 15 პორცია.პარფე მაცივარში ინახება 1 დღე.
მარწყვი დავაბლენდეროთ და საცერში გავატაოთ.
კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ.შევათქვიფოთ 1 ს.კოვზი თაფლი,თუ ალერგია გვაქვს თაფლი შევცვალოთ შაქრით.
ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის გულები ორთქლის აბაზანაზე.კვერცხის გულები გათეთრდება და გასქელდება. არ დაგვავიწყდეს ვთქვიფოთ შეუჩერებლივ,სწრაფად და წყალი არ უნდა ეხებოდეს ქვაბს.
კვერცხის გულები გავაგრილოთ და შევურიოთ კვერცხის ცილა.
ავთქვიფოთ ცივი ნაღები როგორც კი გასქელდება,თქვეფა შევაჩეროთ.
ნაღები შევურიოთ მარწყვის წვენში.
მარწყვიან მასას შევურიოთ კვერცხის მასა.
ჭიქაში ჩავაწყოთ თხლად დაჭრილი მარწყვი,დავასხათ პარფე და მივირთვათ იქვე.
რჩევა: თუ დიეტაზე ვართ პარფე მოვამზადოთ იოგურტით ნაღების ნაცვლად.
ასევე პარფე შეგვიძლია მოვამზადოთ ატმით,ჟოლოთი და ანანასით.