images (17)
5/5

პარფე მარწყვითა და თაფლით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

300 მლ.33 % ნაღები

500 გრ.მარწყვი

2 კვერცხი

1 ს.კოვზი თაფლი

 

მომზადების წესები :

გამოდის 15 პორცია.პარფე მაცივარში ინახება 1 დღე.

მარწყვი დავაბლენდეროთ და საცერში გავატაოთ.

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ.შევათქვიფოთ 1 ს.კოვზი თაფლი,თუ ალერგია გვაქვს თაფლი შევცვალოთ შაქრით.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის გულები ორთქლის აბაზანაზე.კვერცხის გულები გათეთრდება და გასქელდება. არ დაგვავიწყდეს ვთქვიფოთ შეუჩერებლივ,სწრაფად და წყალი არ უნდა ეხებოდეს ქვაბს.

კვერცხის გულები გავაგრილოთ და შევურიოთ კვერცხის ცილა.

ავთქვიფოთ  ცივი ნაღები როგორც კი გასქელდება,თქვეფა შევაჩეროთ.

ნაღები შევურიოთ მარწყვის წვენში.

მარწყვიან მასას შევურიოთ კვერცხის მასა.

ჭიქაში ჩავაწყოთ თხლად დაჭრილი მარწყვი,დავასხათ პარფე და მივირთვათ იქვე.

რჩევა: თუ დიეტაზე ვართ პარფე მოვამზადოთ იოგურტით ნაღების ნაცვლად.

ასევე პარფე შეგვიძლია მოვამზადოთ ატმით,ჟოლოთი და ანანასით.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here