ინგრედიენტები :
ცომი
200 გრ.ფქვილი
2 ს.კოვზი შაქარი
2 ს.კოვზი ლიმონის ცედრა
2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი
120 მლ.ვაშლის წვენი
1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი( თუ კარგი ღუმელი არ გვაქვს)
მომზადების წესები :
ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტებით მოვზილოთ ცომი,შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ 1 საათი მაცივარში.
ტარტის ფორმას (დიამეტრი 24 სმ)წავუსვათ ზეთი.
ღუმელი გავახუროთ 180 გრადუსზე.
ცომი გავაბრტყელოთ ,ჩავაფინოთ ფორმაში,ამოვიყვანოთ გვერდებზე, ძირი ჩანგლით დავჩხვლიტოთ, ზევიდან დავაფინოთ პერგამენტოს ქაღალდი ან ფოლგა,დავადოთ სიმძიმე( ლობიოს მარცვლები ან ბრინჯი)და გამოვაცხოთ ღუმელში 10 -15 წუთი.
გულსართი:
500 გრ.მწიფე მარწყვი
200 გრ.ბრინზა.თუ არ გვაქვს, მოვამზადოთ მის გარეშე
4 კვერცხი( ცილა)
10 გრ.ჟელატინი
ლიმონის წვენი
5 ს.კოვზი წყალი
ჟელატინი დავალბოთ წყალში და გავადნოთ ცეცხლზე.( არ შეიძლება ადუღება).
ბრინზა და მარწყვი კუბებად დავჭრათ.
კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ გათეთრებამდე.
მარწყვს მოვაყაროთ შაქარი და მოვასხათ ლიმონის წვენი.
ყველა ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ და გულსართით ამოვავსოთ გამომცხვარი კალათა.
შევდოთ მაცივარში 2 საათი.
იტალიელები კროსტატას ამზადებენ ალუბლით,სხვადასხვა კენკროვანით,ლიმონის კრემით და მოხარშული კრემითაც.