ინგრედიენტები :
300 გრ.მარწყვი
3 კვერცხი
75 მლ.ნაღები
30 გრ.კარაქი
10 გრ.ფქვილი
20 გრ.შაქრის პუდრა
40 გრ.შაქარი
2 ფოთოლი ბაზილიკი
მომზადების წესები :
მიქსერით ამოვიყვანოთ კვერცხის ცილა,შევურიოთ 40 გრ.შაქარი და მოვამზადოთ ბეზე.
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ ხელის სათქვეფით , შევურიოთ 10 გრ.( 1ს.კოვზი) ფქვილი ,33% ნაღები და ბეზე.
ტაფა გავახუროთ,გავადნოთ კარაქი და ომლეტი შევწვათ 2 წუთი ორივე მხრიდან.
მოვამზადოთ მარწყვის სოუსი:8-10 ( 150 გრ.)დიდი ზომის მარწყვი დავაბლენდეროთ, შევურიოთ 10 გრ.შაქრის პუდრა და 3.ფოთოლი დაჭრილი მწვანე ბაზილიკი.
150 გრ.მარწყვი დავჭრათ კუბებად.
მზა ომლეტი ტაფიდან არ გადმოვიღოთ.ნახევარზე დავალაგოთ დაჭრილი მარწყვი,გადავაფაროთ მეორე ნახევარი,გადმოვიტანოთ თეფშზე,მოვასხათ მარწყვის სოუსი,მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
გავაფორმოთ მარწყვითა დ მწვანე ბაზილიკის ფოთლებით.