ინგრედიენტები კრემისათვის :
1 ლიტრი რძე
300გრ.შაქარი
300 გრ.დარბილებული კარაქი
4 კვერცხის გული
50 გრ. ფქვილი
50გრ.სიმინდის სახამებელი
ვანილი
მომზადების წესები :
0,5 ლ. რძე დავდგათ ცეცხლზე და შევათბოთ.
კვერცხის გული და შაქარი ვთქვიფოთ ,შევურიოთ ფქვილი და სახამებელი.
მიღებული მასა კარგად გავხსნათ მორჩენილ 500 მლ. რძეში და გადავიტანოთ ოდნავ თბილ რძეში.
ვურიოთ ნელ-ნელა განუწყვეტლივ დაბალ ტემპერატურაზე ,სანამ კრემი გასქელდება.კრემი არ უნდა ადუღდეს.
ფაფა გავაცივოთ და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.
არ დაგვავიწყდეს ვანილის დამატება.
1+