39e154c9316b0badf37f4fa946a4842f
5/5

როგორ მოვამზადოთ სამარხვო ფუნთუშები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 ჭიქა მინერალური წყალი

400- 450 გრ.ფქვილი

25 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

1 ჩ.კოვზი ლიმონის წვენი

2 ს.კოვზი ზეთი

9 გრ.საფუარი

გულსართი:

ჯემი ან რძიანი კანფეტი

მომზადების წესები :

თბილ მინერალურ წყალში გავხსნათ საფუარი,შაქარი,ლიმონის წვენი,ზეთი,ფქვილის ნახევარი . დავიწყოთ ცომის მოზელვა და შემდეგ დავუმატოთ დარჩენილი ფქვილი,მარილი.მოვზილოთ რბილი ცომი,რომელიც მსუბუქად ეწეპება ხელს.

ცომს გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ თბილ ადგილას ასაფუებლად..გაორმაგებული ცომი დავყოთ გუნდებად,დავალაგოთ  ახლო- ახლოს ღუმელის ტაფაზე (დაფენილია საცხობი ქაღალდი), გადავაფაროთ ტილო და კიდევ გავაჩეროთ ამოფუებამდე.

ფუნთუშებს შეგვიძლია გავუკეთოთ გულსართი.გუნდის შუაში მოვაქციოთ 1 ჩ.კოვზი ჯემი ან 1 ცალი რძიანი კარამელის  კანფეტი.

ფუნჯით ზემოდან გადავუსვათ წყალი, თუ სურვილი გვაქვს,მოვაყაროთ სეზამის მარცვლები გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here