20121125-231321-fiola-ensaimada-main
5/5

უმარტივესად მოსამზადებელი ესპანური ფუნთუშები «Ensaimadas»

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

120 მლ.თბილი რძე ან წყალი

300 გრ.ფქვილი

100 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი საფუარი

მწიკვი მარილი

1 კვერცხი

2 ს.კოვზი ზეთი ან ერბო

გულსართი : 

დარბილებული კარაქი

ხილის ჯემი ან მოხარშული კრემი

 

მომზადების წესები :

მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ.

კვერცხი ავთქვიფოთ ,დავუმატოთ რძე,მშრალი ინგრედიენტები,ზეთი,ვზილოთ 10 წუთი და დავდოთ ასაფუებლად.ცომი 2-ჯერ მოიმატებს ზომაში.

მზა ცომი გავყოთ 4 ნაწილად,გავაბრტყელებთ ძალიან თხლად, მთელ ზედაპირზე წავუსვათ კარაქი, ზოლივით დავადოთ ჩვენთვის სასურველი გულსართი და  დავახვიოთ რულეტივით.

რულეტები კი დავკეცოთ სპირალისებურად.

დავაწყოთ  ფუნთუშები საცხობ დაფაზე და 30-40 წუთი კიდევ დაველოდოთ  ამოფუებას.

გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე,გავაგრილოთ ,მავაყაროთ შაქრის პუდრა.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here