ინგრედიენტები:
500 გრ სულგუნი
300 გრ.იმერული ყველი
300 გრ.სულგუნი თხლად დაჭრილი
ინგრედიენტები ცომისათვის:
450 გრ.ფქვილი
1 კვერცხი
1 კვერცხის გული
150 მლ.წყალი
100 მლ.რძე
11 გრ.საფუარი
30 გრ. კარაქი ან მარგარინი
11 გრ.შაქარი
11 გრ.მარილი
1 ს.კოვზი არაჟანი
მცენარეული ზეთი.
მომზადების წესები :
საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში შაქართან ერთად. დაველოდოთ მასის აქაფებას.
თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი.დავასხათ რძე,საფუარიანი წყალი,დავუმატოთ კვერცხი,კარაქი და მოვზილოთ.
ცომს ზეთი გადავუსვათ.
თასს გადავაფაროთ ტილო და ცომი 1-2 საათი გავაჩეროთ.
ცომი გავყოთ 3 ნაწილად.
შიგთავსის მომზადება;
სულგუნი,იმერული ყველი გავხეხოთ და ერთმანეთს შევურიოთ.
თითოეული ხაჭაპურისათვის ყველის 120 -150 გრამიანი გუნდები მოვამზადოთ.დარჩენილი ყველი კი გავყოთ 3 ნაწილად.
300 გრ. სულგუნი თხლად დავჭრათ.
ცომის გუნდა საგლინავით მრგვლად გავაბრტყელოთ.შუაგულში ჩავუდოთ ყველის გუნდა,თავი მოვუკრათ და ისევ გავაბრტყელოთ.
არაჟანი და კვერცხის გული ერთმანეთში ავურიოთ.ხაჭაპურს ზემოდან წავუსვათ ,მოვაყაროთ ჯერ ყველი ,ზემოდან კი დავალაგოთ ყველის თხლად დაჭრილი ნაჭრები და გამოვაცხოთ 250 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.