2016020109501937
5/5

გერმანული ”ბერლინერები ” – ქრაფვენების საუკეთესო რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები  :

550 გრ.ფქვილი

2 ოთახის ტემპერატურის კვერცხი

250 მლ.რძე

1 ჩ.კოვზი მარილი

1 პაკეტი სწრაფი მომზადების მშრალი საფუარი(11 გრ)

1  პატარა ლიმონის ცედრა

1 შეკვრა შაქრიანი ვანილი

100-150 გრ.შაქარი

60 გრ.კარაქი

ჯემი ან შოკოლადი ნუთელა

 

მომზადების წესები :

მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ და გავყოთ 3 ნაწილად

გავააქტიუროთ საფუარი: თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი შაქართან ერთად,დავახუროთ თავზე და 15 წუთი გავაჩეროთ.

 

გააქტიურებულ საფუარში გავხსნათ  ერთი ნაწილი ფქვილი,შევათქვიფოთ კვერცხი,ფქვილის  მეორე ნაწილი და შევაზილოთ კარაქი.

დავუმატოთ დარჩენილი ფქვილი და მოვზილოთ ერთგვაროვანი,ფაფუკი,რბილი ცომი.ცომს თავზე დავაფაოთ და დავდოთ1 საათი თბილ ადგილას.

ცომისაგან მოვამზადოთ 60 გრამიანი ბურთულებიან გავაბრტყელოთ და ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები.

ცომის ბურთულები გადავიტანოთ გამოსაცხობ ქაღალდზე,დავალაგოთ ერთმანეთისაგან 1 სმ-ის  დაშორებით,გადავაფაროთ და ისევ დაველოდოთ ცომის აფუებას.

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,გავახუროთ და  მოვხარშოთ ბლითები.ზეთის ტემპერატურა რომ არ დაეცეს,მოხარშეთ ერთდროულად 3 ბლითი,მაქსიმუმ ოთხი.

ბურთულები ამოვალაგოთ ზეთიდან და დავალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცზე დასაწურად.

საკონდიტრო  შპრიცით შევუშვათ ჟოლოს ჯემი,შოკოლადის ნუთელა ან გავჭრათ შუაზე და წავუსვათ კრემი .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here