ინგრედიენტები :
550 გრ.ფქვილი
2 ოთახის ტემპერატურის კვერცხი
250 მლ.რძე
1 ჩ.კოვზი მარილი
1 პაკეტი სწრაფი მომზადების მშრალი საფუარი(11 გრ)
1 პატარა ლიმონის ცედრა
1 შეკვრა შაქრიანი ვანილი
100-150 გრ.შაქარი
60 გრ.კარაქი
ჯემი ან შოკოლადი ნუთელა
მომზადების წესები :
მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთში შევურიოთ და გავყოთ 3 ნაწილად
გავააქტიუროთ საფუარი: თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი შაქართან ერთად,დავახუროთ თავზე და 15 წუთი გავაჩეროთ.
გააქტიურებულ საფუარში გავხსნათ ერთი ნაწილი ფქვილი,შევათქვიფოთ კვერცხი,ფქვილის მეორე ნაწილი და შევაზილოთ კარაქი.
დავუმატოთ დარჩენილი ფქვილი და მოვზილოთ ერთგვაროვანი,ფაფუკი,რბილი ცომი.ცომს თავზე დავაფაოთ და დავდოთ1 საათი თბილ ადგილას.
ცომისაგან მოვამზადოთ 60 გრამიანი ბურთულებიან გავაბრტყელოთ და ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები.
ცომის ბურთულები გადავიტანოთ გამოსაცხობ ქაღალდზე,დავალაგოთ ერთმანეთისაგან 1 სმ-ის დაშორებით,გადავაფაროთ და ისევ დაველოდოთ ცომის აფუებას.
ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,გავახუროთ და მოვხარშოთ ბლითები.ზეთის ტემპერატურა რომ არ დაეცეს,მოხარშეთ ერთდროულად 3 ბლითი,მაქსიმუმ ოთხი.
ბურთულები ამოვალაგოთ ზეთიდან და დავალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცზე დასაწურად.
საკონდიტრო შპრიცით შევუშვათ ჟოლოს ჯემი,შოკოლადის ნუთელა ან გავჭრათ შუაზე და წავუსვათ კრემი .