img_5ac6628abe5a1
5/5

ამერიკული ფუნთუშები სინაბონები საიდუმლო სოუსით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

100 გრ. – 342 კკალ

ფქვილი – 500-570 გრ

რძე – 200 მლ

ნედლი საფუარი/მშრალი – 25 გრ/7გრ

კვერცხი – 2 ცალი

ნაღების კარაქი – 75 გრ

შაქარი -75 გრ

მარილი – 1 ჩაის კოვზი

გულსართი:

შაქარი – 120-130 გრ

დარიჩინი – 15 გრ

ნაღების კარაქი – 90 გრ

მინანქარი:

ნაღების ყველი – 60 გრ

ნაღების კარაქი – 30 გრ

შაქრის პუდრა – 120 გრ

 

მომზადების წესები :

თბილ რძეში გავხსნათ 1 ს.კოვზი შაქარი და საფუარი,გადავაფაროთ პლასტიკი და გავაჩეროთ 15 – 20 წუთი.

ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით ,ცალობით შევათქვიფოთ კვერცხი. შევურიოთ ფქვილი, მარილი დავუმატოთ რძე და ვზილოთ ცომი 10- წუთი.ცომს გადავაფაროთ პლასტიკი,გავაჩეროთ 1 საათი.

ცომი დაგავზილოთ,გავაბრტყელოთ,დავკეცოთ წიგნივით ,დავაფაროთ თასი და გავაჩეროთ 15 წუთი.

მოვამზადოთ შიგთავსი:შაქარში შევურიოთ დარიჩინი.

ცომი გავაბრტელოთ ოთხკუთხედად (36*24 სმ).თანაბრად წავუსვათ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი,მოვაყაროთ  შაქარში  შერეული დარიჩინი, გადავახვიოთ რულეტივით და დავჭრათ 12 ნაწილად.

 ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავალაგოთ სინაბონები ,დაგავაფაროთ ქაღალდი და დავასვენოთ ფუნთუშები 1 საათი..ერთი საათის შემდეგ გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ 190 გრადუსზე ღუმელში  20-25 წუთი.

არ დაგვავიწყდეს ღუმელის ტაფაზე ქაღალდის დაფენა

 მინანქარი:ნაღების კრემი,შაქრის პუდრა  და კარაქი ერთად ავთქვიფოთ.გადავუსვათ ზემოდან სინაბონებს.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here