ინგრედიენტები :
100 გრ. – 342 კკალ
ფქვილი – 500-570 გრ
რძე – 200 მლ
ნედლი საფუარი/მშრალი – 25 გრ/7გრ
კვერცხი – 2 ცალი
ნაღების კარაქი – 75 გრ
შაქარი -75 გრ
მარილი – 1 ჩაის კოვზი
გულსართი:
შაქარი – 120-130 გრ
დარიჩინი – 15 გრ
ნაღების კარაქი – 90 გრ
მინანქარი:
ნაღების ყველი – 60 გრ
ნაღების კარაქი – 30 გრ
შაქრის პუდრა – 120 გრ
მომზადების წესები :
თბილ რძეში გავხსნათ 1 ს.კოვზი შაქარი და საფუარი,გადავაფაროთ პლასტიკი და გავაჩეროთ 15 – 20 წუთი.
ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით ,ცალობით შევათქვიფოთ კვერცხი. შევურიოთ ფქვილი, მარილი დავუმატოთ რძე და ვზილოთ ცომი 10- წუთი.ცომს გადავაფაროთ პლასტიკი,გავაჩეროთ 1 საათი.
ცომი დაგავზილოთ,გავაბრტყელოთ,დავკეცოთ წიგნივით ,დავაფაროთ თასი და გავაჩეროთ 15 წუთი.
მოვამზადოთ შიგთავსი:შაქარში შევურიოთ დარიჩინი.
ცომი გავაბრტელოთ ოთხკუთხედად (36*24 სმ).თანაბრად წავუსვათ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი,მოვაყაროთ შაქარში შერეული დარიჩინი, გადავახვიოთ რულეტივით და დავჭრათ 12 ნაწილად.
ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავალაგოთ სინაბონები ,დაგავაფაროთ ქაღალდი და დავასვენოთ ფუნთუშები 1 საათი..ერთი საათის შემდეგ გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ 190 გრადუსზე ღუმელში 20-25 წუთი.
არ დაგვავიწყდეს ღუმელის ტაფაზე ქაღალდის დაფენა
მინანქარი:ნაღების კრემი,შაქრის პუდრა და კარაქი ერთად ავთქვიფოთ.გადავუსვათ ზემოდან სინაბონებს.