ინგრედიენტები:
400 გრ.კარტოფილი
6 კვერცხი
1 კბილი ნიორი
2 წითელი ბულგარული
60 მლ.ზეთი
10 გრ.კარაქი
4 გრ.მარილი
2 გრ.შავი დაფქული წიწაკა
მწვანილი სურვილისამებრ
მომზადების წესები:
კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ , დავჭრათ ალყა-ალყად და შევწვათ 15 წუთი გახურებულ ზეთში.
200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შევდოთ 15 წუთი ფოლგაში შეხვეული ბულგარული წიწაკა.
შემწვარ კარტოფილა მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა.
ბულგარულ წიწაკა გავაგრილოთ და კანი გავაცალოთ.
კვერცხი ავთქვიფოთ შევურიოთ დაჭრლეტილი ნიორი და ფაფუკი რომ გამოვიდეს 1 ს.კოვზი დარბილებული კარაქი.
ტაფაზე ზეთი მოვასხათ,დავაწყოთ კარტოფილები,მოვაყაროთ ბულგარული წიწაკა,დავასხათ კვერცხი,დავახუროთ თავსახური და შევწვათ ორივე მხრიდან.
1+