ინგრედიენტები :
200 მლ.მაწონი
3 კვერცხი
200 გრ.შაქარი
500 გრ.ფქვილი
100 გრ.ცუკატი
60 გრ.თეთრი ქიშმიში
60 გრ.შავი ქიშმიში
50 გრ.დაჭრილი თხილი ან ნუში სურვილისამებრ
ცომის ხაშისათვის ( ოპარა) :
2 ს.კოვზი შაქარი
2 ს.კოვზი საფუარი
175 მლ.წყალი
სანელებლები:
ჯავზი
კოჭა
კარდამონი
დარიჩინი
მიხაკი
მომზადების წესები :
ბერძნული პასკა არის ძალიან გემრიელი, ნაკლებ ცხიმიანი და ცოტა მშრალი,რადგანაც მაწონზე არის მომზადებული.
თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი და შაქარი,გადავაფაროთ საკვების შესაფუთი პარკი და გავაჩეროთ თბილ ადგილას 10 წუთი.
ამოსულ მასას შევურიოთ 250 გრ.ფქვილი,მაწონი,შაქარი,კვერცხი და გავაჩეროთ თბილ ადგილას 40 წუთი.
40 წუთის შემდეგ ვუმატებთ 250 გრ.ფქვილს,სანელებლებს და ცუკატებს,ქიშმიშს, თასს მოვახვიოთ პლასტიკი და დავტოვოთ თბილ ადგილას 30 წუთი.
პასკის ცომი გადავიტანოთ ქაღალდის ფორმებში,დავასვენოთ 10-15 წუთი,გამოვაცხოთ 170 გრადუსზეწინასწარ გახურებულ ღუმელში 45-55 წუთი.
750 გრამიანი პასკის გამოცხობას ჭირდება 55 წუთი.ღუმელი უნდა ჩავრთოთ მარტო ქვედა წვაზე.