513df5a149375b3110a6547116530740
5/5

იტალიური პასკა “პანეტონე”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

550 გრ.ფქვილი

20 გრ.საფუარი

180 მლ.რძე

200 გრ.შაქარი

200 გრ.ნაღების კარაქი

6 კვერცხის გული

200 გრ.ქიშმიში

30 მლ.კონიაკი

1 ლიმონის ცედრა

1 ფორთოხლის ცედრა

1 შეკვრა შაქრიანი ვანილი

სანელებლები დარიჩინი,კოჭა,კარდამონი

მომზადების წესები :

2 ს.კოვზ  შაქარს დავუმატოთ 20 გრ.საფუარი და გავხსნათ თბილ რძეში, გავაჩეროთ 10 წუთი თბილ ადგილას.

ქიშმიში დავალბოთ კონიაკში.

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,შევათქვიფოთ კუბებად დაჭრილი ,ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი,შევურიოთ ლიმონის,ფორთოხლის ცედრა,ვანილი,სანელებლები.

მიღებული მასა  გადავიტანოთ  ხაშში(ოპარა),დავუმატოთ ფქვილი,ქიშმიში კონიაკთან ერთად.

გადმოვიტანოთ ცომი ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და ვზილოთ 10-12 წუთი.

კულიჩის ცომი გადავიტანოთ ქვაბში,დავაფაროთ ხელსახოვი,გავაჩეროთ თბილ ადგილას 2-3  საათი.

ცომი გავყოთ 2 ნაწილად,გადავიტანოთ ქაღალდის ფორმაში და გავაჩეროთ კიდევ 2-3 საათი.

კულიჩის ცომი ფორმებში ამოვა,ზემოდან დანით ჯვარი გავუკეთოთ , ფუნჯით გადავუსვათ გამდნარი კარაქი, გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 40-50 წუთი.

ზემოდან შეგვიძლია გავაფორმოთ თეთრი მინანქრით.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here