mtvralialubali2
5/5

ტორტი “მთვრალი ალუბალი”

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

6 კვერცხი

200 გრ. ფქვილი

50 გრ. კაკაო

15 გრ. შაქარიანი ვანილი

450 გრ. შაქარი

1,5 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

გულსართისთვის :

350 გრ. ალუბალი

350 მლ კონიაკი ან წითელი ღვინო

150  მლ. შედედებული  რძე

210 გრ. ნაღების კარაქი

300 გრ. შოკოლადი

მომზადების წესები :

ალუბალი დავკურკოთ ,დავასხათ კონიაკი ან ღვინო და გავაჩეროთ რამდენიმე საათი. შემდეგ გადავწუროთ,სითხე შევინახოთ დასანამად და ალუბალი  საწურზე დავაწყოთ.

ღუმელი გავახუროთ   160-170 გრადუსზე. 24 სმ  დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი და წავუსვათ კარაქი.

ფქვილს დავუმატოთ გამაფხვიერებელი, კაკაო  და გავცრათ.

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით მყარ პიკამდე, ნელ-ნელა ჩავამატოთ შაქარი,თან ვთქვიფოთ. ნიჩბით შევურიოთ ფქვილი (ქვემოდან ზემოთ მიმართულებით) და ჩავასხათ ფორმაში.

გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ 180 გრადუსზე  ღუმელში 30-35 წუთი.

ბისკვიტს თავი მოვაჭრათ(იხ.სურათი), გამოვუღოთ გული ,ისე რომ გარეთა ქერქი არ დავაზიანოთ.

 

მივიღებთ ბისკვიტის თასს.  ბისკვიტის გული დავანაწევროთ.

მოვამზადოთ ცივი კრემი :

ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, წვეთ-წვეთობით ჩავასხათ შედედებული რძე,  თან ვთქვიფოთ. კრემის ნახევარი ცალკე გადავდოთ გვერდებზე და ზემოდან წასასმელად.

გულსართისათვის კრემს შევურიოთ დანაწევრებული ბისკვიტი და ალუბალი.

ბისკვიტის თასის ფსკერი დავნამოთ , ჩავდოთ გულსართი,დავაფაროთ ბისკვიტის თავი .

ტორტს გვერდებზე და ზემოდან წავუსვათ კრემი.მოვაყაროთ ბისკვიტის ნაფჩხვენები,გახეხილი შოკოლადი და ალუბლის ნამცხვარი ზემოდან მოვრთოთ ჩვენი გემოვნებით.

რჩევა: ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი  ალუბლის ტორტის მოსამზადებლად კრემშიც კაკოს ფხვნილს უმატებს და ზემოდან  აფორმებს შოკოლადის მინანქრით ან მუსით.

ეს ტორტი ძალიან გემრიელია !

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here