Без названия (12)
5/5

მადამ ბოვარი – ფრანგული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

დღეს ვისწავლოთ, თუ როგორ უნდა მოვამზადო ხორცი ფრანგულად.მადამ ბოვარი – ხორცი ფრანგულად გემრიელი, დელიკატური და წვნიანი კერძია. ჩვენ ჩვეულებრივ ამ კერძს საქონლის ხორცით ვამზადებთ,მაგრამ ღორის ხორცითაც არანაკლებ გემრიელია.საქონლის ხორცი ცოტა ცხიმიანი უნდა ავიღოთ,რომ კერძი წვნიანი გამოგვივიდეს.

ინგრედიენტები :

1 კგ კარტოფილი

800 გრ. საქონლის  ან ღორის ხორცის ფარში

5-6 კვერცხი

2 თავი ხახვი

300 გრ.ყველი

400 გრ.მაიონეზი

150 გრ.ზეითუნის ზეთი

მწვანილები

მარილი,პილპილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები :

1.მოხარშული კარტოფილი ჩავახეხოთ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში.

2. მოვაყაროთ შავი პილპილი და მარილი, მოვასხათ ზეთი.

3.ცალკე ტაფაზე დავასხათ ზეთი,დავაყაროთ საქონლის ხორცის ფარში და მოვშუშოთ. ხორცთან ერთად მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი.

4.კარტოფილის ფენას თანაბრად მოვაყაროთ ხორცი.

5.შემდეგ ჯერ დავახეხოთ მოხარშული კვერცხი,ბოლოს ყველი.

6. მოვასხათ მაიონეზი და შევდოთ გაზქურაში 40 წუთი. მოვაყაროთ წვრილად

დაჭრილი მწვანილები.

 

5+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here