5/5

სამარხვო სტაფილოს კატლეტები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ სტაფილო

ნახ.ჭიქა მანანის ბურღული

ნახ.ჭიქა წყალი

1 ჩ.კოვზი შაქარი

3 ს.კოვზი ზეთი

2 ს.კოვზი ფქვილი

150 გრ.საფანელი

მარილი გემოვნებით

მწვანილი სურვილისამებრ

 

გარეცხილი,გასუფთავებული სტაფილო გავხეხოთ  ან დავაბლენდეროთ.

ალუმინის ქვაბში ჩავყაროთ სტაფილო,დავუმატოთ ზეთი,წყალი,დავახუროთ თავსახური და დაბალ ცეცხლზე  ჩავთუშოთ.

ქვაბი გადმოვდგათ ცეცხლიდან,გავაგრილოთ მოშუშულ სტაფილოს დავამატოთ მანანის ბურღული,ფქვილი,მარილი.

სტაფილოს ფარში დავყოთ გუნდებად თითოეულს მივცეთ კატლეტის ფორმა  ,ამოვსვაროთ  საფანელში და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან.

 

რჩევა: სტაფილო შეგვიძლია წინასწარ მოვხარშოთ და ისე დავაბლენდეროთ,თუ სტაფილოს კატლეტებს

ბავშვებს ვუმზადებთ,შეგვიძლია წყალი რძით შევცვალოთ,ზეთი კარაქით,სტაფილოს ფარშს კი დავუმატოთ კვერცხი.

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here