ინგრედიენტები :
ოპარა:
90 მლ თბილი წყალი
112 მლ თბილი რძე
15 გრ.ნედლი საფუარი
232 გრ.ფქვილი
ცომი:
95 მლ წყალი
195 გრ.შაქარი
15 გრ მარილი
15 გრ.ნედლი საფუარი
3,5 გრ.ვანილი
98 გრ .კვერცხი ( 2 საშუალო ზომის კვერცხი)
112 გრ.გამდნარი და გაგრილებული მარგარინი
ქიშმიში სურვილისამებრ
1 კვერცხი ზემოდან წასამელად
მომზადების წესები :
პირველ რიგში მოვამზადოთ ოპარა: წყალი და რძე ერთმანეთში შევურიოთ ,გავხასნათ ფქვილი,გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ 3-4 საათი თბილ ადგილას.მივიღებთ მკვრივ ცომს და ვაცადოთ ამოფუება.
ამის შემდეგ ვიწყებთ ცომის მოზელვას დიდი თასში ჩავასხათ წყალი ,რძე, ჩავყაროთ შაქარი, მარილი და შევურიოთ ოპარა.
იგივე მასას შევურიოთ კვარცხი, ფქვილი, საფუარი ,ვანილი და დავიწყოთ ცომის მოზელვა.შევურიოთ გარეცხილი,გამშრალებული ქიშმიში და შემდეგ შევაზილოთ მარგარინი.ცომი ვზილოთ დაახლოებით 10 წუთი.მივიღებთ რბილ და წებოვან ცომს.ცომი ხელზე უნდა გვეწებებოდეს. ცომი გავაჩეროთ თბილ ადგილას 3-4 საათი.
ცომისაგან დავამზადოთ 16-18 ბურთულა.ცომის ბურთულები მოვჭრათ ზეთიანი ხელებით.დავაწყოთ ფუნთუშები ცხიმწასმულ თუნუქის ფირფიტაზე ახლოს გადავაფაროთ ტილო და 1 საათი კიდევ ვაცადოთ ამოსვლა.
ცომის ბურთულებს ძალიან ფრთხილად ფუნჯით გადავუსვათ კვერცხი და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 190 გრადუსზე
გამოვაცხოთ 20-25 წუთი.