431
5/5

ფუნთუშები – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ოპარა:

90 მლ თბილი წყალი

112 მლ თბილი რძე

15 გრ.ნედლი საფუარი

232 გრ.ფქვილი

ცომი:

95 მლ წყალი

195 გრ.შაქარი

15 გრ მარილი

15 გრ.ნედლი საფუარი

3,5 გრ.ვანილი

98 გრ .კვერცხი ( 2 საშუალო ზომის კვერცხი)

112 გრ.გამდნარი და გაგრილებული მარგარინი

ქიშმიში სურვილისამებრ

1 კვერცხი ზემოდან წასამელად

მომზადების წესები :

პირველ რიგში მოვამზადოთ ოპარა: წყალი და რძე ერთმანეთში შევურიოთ ,გავხასნათ ფქვილი,გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ 3-4 საათი თბილ ადგილას.მივიღებთ მკვრივ ცომს და ვაცადოთ ამოფუება.

ამის შემდეგ ვიწყებთ ცომის მოზელვას დიდი თასში ჩავასხათ წყალი ,რძე, ჩავყაროთ შაქარი, მარილი და შევურიოთ ოპარა.

იგივე მასას შევურიოთ კვარცხი, ფქვილი, საფუარი ,ვანილი და დავიწყოთ ცომის მოზელვა.შევურიოთ გარეცხილი,გამშრალებული ქიშმიში და შემდეგ შევაზილოთ მარგარინი.ცომი ვზილოთ დაახლოებით 10 წუთი.მივიღებთ რბილ და წებოვან ცომს.ცომი ხელზე უნდა გვეწებებოდეს. ცომი გავაჩეროთ თბილ ადგილას 3-4 საათი.

ცომისაგან დავამზადოთ 16-18 ბურთულა.ცომის ბურთულები მოვჭრათ ზეთიანი ხელებით.დავაწყოთ ფუნთუშები ცხიმწასმულ თუნუქის ფირფიტაზე  ახლოს გადავაფაროთ ტილო  და 1 საათი კიდევ ვაცადოთ ამოსვლა.

ცომის ბურთულებს ძალიან ფრთხილად ფუნჯით გადავუსვათ კვერცხი  და წინასწარ გახურებულ ღუმელში 190 გრადუსზე

გამოვაცხოთ 20-25 წუთი.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here