e4c07973dbc8eb2f7380bdedc4201087_M-o8le798wbrct62r75q6wb30o1sbgscjpjkg55weop4
5/5

ოქროსფერი უზბეკური სამსა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

650 გრ.ფქვილი

3 კვერცხი

250 მლ წყალი

200 გრ.კარაქი

0,5 ჩ კოვზი მარილი

11-1 ჩ.კოვზი თეთრი და შავი სეზამის მარცვლები

გულსართი :

500 გრ.ძროხის რბილი  ხორცი

100 გრ. ცხიმი

300 გრ.ხახვი

1 ჩ.კოვზი ძირა

1/4 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა

1/4 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

1 ჩ.კოვზი მარილი

 

მომზადების წესები ;

თასში ჩავდოთ  50 გრ.კარაქი,დავასხათ ცხელი წყალი( 37-40 გრდუსი),ჩავასხათ გათქვეფილი კვერცხი.

3 ჭიქა ფქვილში შევურიოთ მარილი (მეოთხე ჭიქა ფქვილი დაგვჭირდება ფქვილის დასამატებლად  და მაგიდაზე მოსაყრელად) და  დავასხათ სითხე.მოვზილოთ  ცომი. მეოთხე ჭიქაიდან   ფქვილი  თვალზომით დავყაროთ მაგიდაზე და ცომის მოზელვა

გავაგრძელოთ.მივიღებთ დამყოლ,რბილ,ელასტიურ ცომს.

ცომი შემახვიოთ პარკში და დავასვენოთ. ამასობაში გავადნოთ კარაქი.

ხორცი დავკეპოთ ,შევურიოთ  გატარებული  ცხიმი,წვრილად დაჭრილი ხახვი და სუნელები.

ცომისაგან მოვამზადოთ 3 გუნდა,თითოეული გავაბრტყელოთ 2 სმ-ის სისქეზე( მაგიდაზე მოვაყაროთ 1 ჩ.კოვზი კარტოფილის  სახამებელი),თითოეულს წავუსვათ გამდნარი კარაქი,გავაჩეროთ 5 წუთი  და სამივე ფენა ერთმანეთზე დავალაგოთ,გადავახვიოთ რულეტივით და  დავყოთ ნაწილად .

შევდოთ საყინულეში 15 წუთი.

თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ და  ჩავდოთ გულსართი ,შევახვიოთ  სამკუთხედებად

სამსა გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.გამოცხობამდე 15 წუთით ადრე წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და მოვაყაროთ სეზამი.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here