Без названия - 2019-11-15T084330.326
5/5

უკრაინული წითელი ბორში და ნივრიანი ” პამპუშკები “

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

300 გრ. ძვლიანი ძროხის ხორცი

300 გრ. ძვლიანი  ღორის ხორცი

4 ცალი კარტოფილი

200 გრ.ჭარხალი

1 თავი ხახვი

400 გრ.კომბოსტო

1 სტაფილო

1 ს.კოვზი შაქარი

1 პამიდორი

2 ს.კოვზი ტომატი

30-50 გრ.ღორის ცხიმი( ე.წ. სალა)

3-4 კბილი ნიორი

1 ს.კოვზი ლიმონი ან ვაშლის ძმარი.

ოხრახურში

1 ს.კოვზი ფქვილი

1 დაფნის ფოთოლი

მწვანილი

მომზადების წესები :

მარილი,აჯიკა,ცხარე წითელი წიწაკა,არაჟანი გემოვნებით

ქვაბში ჩავდოთ ძროხის ხორცი და  შემოვდოთ ცეცხლზე,20 წუთის შემდეგ ჩავამატოთ ღორის ხორცი და როგორც კი წამოდუღდება,გადავაქციოთ ნახარში,დავასხათ ცივი წყალი,დავამარილოთ და მოვხარშოთ ბულიონი.დროდადრო ქაფი მოვხადოთ.თუ წყალი ძალიან ამოშრება,მაშინ ჩავამატოთ ადუღებული წყალი.

ხორცის მოხარშვამდე 10 წუთით ადრე დავჭრათ გათლილი კარტოფილი მსხვილ კუბებად ,ჭარხალი და სტაფილო ზოლებად,ხახვი წვრილად.,კომბოსტო წვრილ  ზოლებად.

ბულიონიდან ამოვიღოთ ხორცი, ჩავყაროთ კარტოფილი და გავაგრძელოთ ხარშვა.

ხორცს მოვაშოროთ ძვლები და ჩავაბრუნოთ ბულიონში.

ჭარხალს მოვასხათ ძმარი ან ლიმონის წვენი.ამ მეთოდის გამოყენებით  მივიღებთ წითელ ბორშს.

ტაფაზე დავასხათ 1 ს.კოვზი ზეთი,დავყაროთ ჭარხალი,მოვაყროთ შაქარი ,დავუმატოთ ტომატი და მოვშუშოთ.

ცალკე ტაფაზე სტაფილო და ხახვი მოვშუშოთ ერთად ზეთში.შევურიოთ ფქვილი და 5 წუთის შემდეგ დავუმატოთ

კანგაცლილი,გახეხილი პამიდორი.მოვაყაროთ მარილი,წიწაკა.ვშუშოთ 5-10  წუთი.

მოშუშული ჭარხალი და სტაფილო გადავიტანოთ ბულიონში.

ნიორი, მწვანილი და ცხიმი( ე.წ. სალა) დავნაყოთ და ჩავდოთ ბულიონში,დავუმატოთ კომბოსტო და ვადუღოთ 10-15 წუთი.

ბოლოს ჩავუმატოთ 1 კბილი ნიორი,დაფნის ფოთოლი,აჯიკა. გადმოვდგათ ცეცხლიდან,ამოვიღოთ დაფნის ფოთოლი და ნიორი,მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და მივირთვათ არაჟანთან ერთად.

უკრაინული ბორში აუცილებლად უნდა მივირთვათ ნივრიან “პამპუშკებთან”

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here