images (15)
5/5

პელმენები – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

350 გრ.ფქვილი ან ცოტა მეტი

1 კვერცხი

130 მლ წყალი

1 ჩ.კოვზი მარილი

გულსართი :

900 გრ.შერეული ფაში( 450 გრ.ძროხის+450 ღორის ხორცი)

1 ცალი ხახვი

90 გრ.წყალი

1 ჩ.კოვზი მარილი

მწიკვი შაქარი

მწიკვი შავი დაფქული წიწაკა

მომზადების წესები :

ფქვილს  დავასხათ 30-35 გრადუსზე გაცხელებული წყალი და მოვურიოთ,შემდეგ დავუმატოთ კვერცხი,მარილი , მოვზილოთ  .

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე,1-2 წუთი ვზილოთ, შემდეგ დავასვენოთ 30 -40 წუთი.

უნდა მივიღოთ პრიალა ცომი,რომელიც ხელზე არ მიგვეკრება.

ფარშს  შევურიოთ წვრილ სახეხზე გახეხილი ხახვი,მარილი,წიწაკა,შაქარი და წყალი.

შევახვიოთ პელმენები და ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში.ვხარშოთ 7-10 წუთი.

პელმენის ფორმა .

ცომი გავყოთ 2 ნაწილად.ორივე გავაბრტყელოთ ,ერთი გადავაფაროთ ფორმას,მოვათავსოთ ფარში ჩაის კოვზით.

გადავაფაროთ ცომის მეორე ნახევარი .

გადავატაროთ საბრტყელებელი.

ფორმა გადმოვაბრუნოთ და პელმენები მაგიდაზე დავყაროთ.

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here