ინგრედიენტები:
1.კგ.კარტოფილი
100-150 გრ.მაგარი ყველი
2 – 3 კვერცხი
100 გრ.საფანელი
3-4 ს.კოვზი ფქვილი
ზეთი შესაწვავად
შავი დაფქული წიწაკ და მარილი გემოვნებით
სუნელებლები გემოვნებით
მომზადების წესები:
გარეცხილი კარტოფილი მოვხარშოთ კანიანად,შემდეგ გავფცქვნათ და გავხეხოთ სახეხზე ან გავატაროთ ხორცსაკეპში,დავუმატოთ ფქვილი,კვერცხი,მარილი,შავი დაფქული წიწაკა და სუნელები.მოვამზადოთ კარტოფილის ბურთულები.
მაგარი ყველი დავჭრათ ზოლებად.
თითოეული ბურთულა გავაბრტყელოთ,ცენტრში მოვათავსოთ ყველი,მივცეთ ჩხირის ფორმა,ამოვსვაროთ საფანელში და შევწვათ ტაფაზე ზეთში ოთხივე მხრიდან ოქროსფერის მიღებამდე.მივირთვათ ჩვენთვის სასურველ სოუსთან ერთად
0