ინგრედიენტები :
1 კგ უსაფუარო ფენოვანი ცომი
100 გრ.ნაღების კარაქი
1 კვერცხის გული
გულსართი :
500 გრ. გატარებული ნიგოზი
100 გრ. შაქარი, უმჯობესია შაქრის პუდრა
1 ჩ.კოვზი დაფქული დარიჩინი სურვილისამებრ
0,5 ჩ.კოვზი ილი სურვილისამებრ
ვაჟინისათვის :
200 მლ წყალი
200 გრ.შაქარი
1/2 ჭიქა თაფლი
მომზადების წესები :
ფენოვანი ცომის მოზადების კლასიკური რეცეპტი
ცომი გავყოთ 5 ნაწილად.
ნიგოზი გავატაროთ დავუმატოთ შაქარი,დარიჩინი და კარდამონი.
შაქრისა და წლისაგან მოვადუღოთ სიროფი და მასში გავხსნათ თაფლი.სიროფი გავაგრილოთ.
26 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი,წავუსვათ ცხიმი.
ცომის თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ, გადავიტანოთ ფორმაში.ფენებს შორის ფუნჯით ჯერ წავუსვათ გამდნარი კარაქი,შემდეგ მოვაყაროთ შიგთვსი.ბოლო ანუ ზედა ფენას წავუსვათ კვერცხის გული.ფახლავა რომბებად დავჭრათ.
გამოვაცხოთ ფახლავა 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთი.ცხელ ფახლავას მოვასხათ ცივი სიროფი.