Без названия (5)
5/5

ფახლავა ფენოვანი ცომით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ  უსაფუარო   ფენოვანი ცომი

100 გრ.ნაღების კარაქი

1 კვერცხის გული

გულსართი :

500 გრ. გატარებული ნიგოზი

100 გრ. შაქარი, უმჯობესია შაქრის პუდრა

1 ჩ.კოვზი დაფქული დარიჩინი სურვილისამებრ

0,5 ჩ.კოვზი ილი სურვილისამებრ

ვაჟინისათვის :

200 მლ წყალი

200  გრ.შაქარი

1/2 ჭიქა თაფლი

 

მომზადების წესები :

ფენოვანი ცომის მოზადების კლასიკური რეცეპტი

ცომი გავყოთ 5 ნაწილად.

ნიგოზი გავატაროთ დავუმატოთ შაქარი,დარიჩინი და კარდამონი.

შაქრისა და წლისაგან მოვადუღოთ სიროფი და მასში გავხსნათ თაფლი.სიროფი გავაგრილოთ.

26 სმ დიამეტრის  ფორმაში ჩავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი,წავუსვათ ცხიმი.

ცომის თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ, გადავიტანოთ ფორმაში.ფენებს შორის ფუნჯით ჯერ წავუსვათ გამდნარი კარაქი,შემდეგ მოვაყაროთ შიგთვსი.ბოლო ანუ ზედა ფენას წავუსვათ კვერცხის გული.ფახლავა რომბებად დავჭრათ.

გამოვაცხოთ ფახლავა 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთი.ცხელ ფახლავას მოვასხათ ცივი სიროფი.

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here