ინგრედიენტები :
მზა ფენოვანი ცომი
გულსართის პირველი ვერსია:
300 მლ.რძე
30 გრ.ფქვილი
30 გრ.სიმინდის სახამებელი
არ შეგეშალოთ კარტოფილის სახამებლის დამატება არ შეიძლება
3 კვერცხი
75 გრ.შაქარი
10 გრ.კაკაოს ფხვილი
5 გრ.კარაქი
მომზადების წესები;
300 მლ.რძე გავაცხელოთ და ჩავყაროთ მასში 50 გრ. შაქარი.
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ 25 გრ. შაქართან ერთად.მასში გავხსნათ სიმინდის სახამებელი,ფქვილი .დავუმატოთ 1 ს.კოვზი კაკაო და 150 მლ თბილი რძე.მოვურიოთ ისე,რომ მივიღოთ ერთგვაროვანი თხევადი მასა.მასას დავუმატოთ დარჩენილი რძე და მივიყვანოთ ადუღებამდე.არავითარ შემთხვევაში არ ავადუღოთ.
გადმოვდგათ ცეცხლიდან და იქვე ჩავაგდოთ კარაქი.
კრემი გავაგრილოთ და შემდექ მიქსერით ამოვიყვანოთ.მივიღებთ საკმაოდ სქელ კრემს,რომელიც ცხობისას კრუასანებიდან არ გამოჟონავს.
ალუბლის გულსართი,მეორე ვერსია :
200 გრ.ალუბალი
50 გრ.შაქარი
20 გრ.სიმინდის სახამებელი
გარეცხილი ,კურკაგამოცლილი ალუბალი ჩავყაროთ ალუმინის ქვაბში,დავუმატოთ შაქარი,სახამებელი და წამოვადუღოთ.ფენოვანი ცომისაგან გამოვაცხოთ ვარდები ალუბლის გურსართით.
ფსკერი ჩანგლით ჩავჩხვლიტოთ.
შაუაში ჩავდოთ გულსართი.
ნამცხვარი მილები :
თუ ფორმები არ გვაქვს,მაშინ ფენოვანი ნამცხვარი მილების მოსამზადებლად გამოვიყენოთ კოვზების ტარები.
კრემი:
0,5 ლიტრა რძე
5 კვერცხის გული
ვანილი
150-200 გრ.შაქარი
50 გრ.კარაქი
160 მლ ნაღები
30 გრ. ფქვილი
8 გრ. სიმინდის სახამებელი
მომზადების წესები :
250 ლ. რძე დავდგათ ცეცხლზე და შევათბოთ.
კვერცხის გული და შაქარი ვთქვიფოთ ,შევურიოთ ფქვილი და სახამებელი.
მიღებული მასა კარგად გავხსნათ მორჩენილ 250 მლ. რძეში და გადავიტანოთ ოდნავ თბილ რძეში.
ვურიოთ ნელ-ნელა განუწყვეტლივ დაბალ ტემპერატურაზე ,სანამ კრემი გასქელდება.კრემი არ უნდა ადუღდეს.
ცხელ კრემში ჩავაგდოთ კარაქი და კარგად მოვურიოთ.
კრემი გადავიტანოთ ცალკე თასში და გავაგრილოთ.
ცივი ნაღები ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე და კოვზ-კოვზობით შევურიოთ კრემს ხელის ქვემოდან ზემოთ მოძრაობით.
კრემით ამოვავსოთ მილები.
ტარტალეტკები ფენოვანი ცომით:ფენოვანი ცომი დავჭრათ კვადრატებათ.მოვათავსოთ ტარტალეტკის ფორმებში, კუთხეები გადავკეცოთ ,შუაში სიმძიმე ჩავდოთ(სუფთა ბარდის ან ლობიოს მარცვლები და ისე გამოვაცხოთ).
შემდეგ ამოვავსოთ გულსართით ან ჩავდოთ პამიდორი ჩერი.
ფენოვანები ორაგულის გულსართით :
50 გრ.წითელი შებოლილი ორაგული
2 მოხარშული კვერცხი
200 გრ.ყველი
1 კვერცხი
3 ღერი მწვანე ხახვი
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ყველი და კვერცხი მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ,შევურიოთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და შევურიოთ ათქვეფილი კვერცხი. ორაგული დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.