ინგრედიენტები :
1/2 ჭიქა მაწონი
1/2 ჭიქა არაჟანი
100 გრ.კარაქი
4 კვერცის გული
600-700 გრ. ფქვილი
1 ჩ.კოვზი სოდა
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ფქვილი გავცრათ.შევურიოთ მარილი.
კვერცხის გული ავთქვიფოთ,ჩავუმატოთ არაჟანი,მაწონი(სოდა წინასწარ გავხსნათ არაჟანში).
შემდეგ დავუმატოთ გაზზე გამდნარი კარაქი,ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავასვენოთ 1-2 საათი.
ამოსული ცომი გავყოთ ნაწილებად და გამოვაცხოთ ღვეზელები ან ღუმელში ხაჭაპური
2+