Снимок
5/5

შოკოლადის ტორტი საახალწლო ჯანჯაფილის ქოხით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ბისკვიტისათვის :

3   ფირფიტა ან 450 გრ. შავი შოკოლადი

2 ჭიქა ან 320 გრ.ფქვილი

5 გრ. ან ნახ. ჩ. კოვზი მარილი

5 გრ. ან 2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

1 ჩ.კოვზი დარიჩინი

1 ჩ.კოვზი დაფქული მშრალი ჯანჯაფილი

1 გრ. ან დანის წვერით დაფქული მიხაკი

1 გრ. ან დანის წვერით დაფქული მუსკატის კაკალი

80 გრ.ნაღების კარაქი

300 გრ.შაქარი

2 კვერცხი

140 მლ. ან 7 ს.კოვზი არაჟანი

2 ს.კოვზი ინვერტული სიროფი

ინგრედიენტები სიროფისათვის:

2 ს.კოვზი ინვერტული სიროფი

8 სუფრის კოვზი ცივი წყალი

4 გრამი ან 3 ჩ.კოვზი  საჭმელი სოდა

ინგრედიენტები ნაღების კრემისათვის:

700 გრ.33-35 % ან 2 ჭიქა ნაღები

40 გრ.ნედლი ჯანჯაფილი

90 გრ. ან 2 ს.კოვზი შაქრის პუდრა

ინგრედიენტები შოკოლადის განაშისათვის :

200 გრ.შავი შოკოლადი

250 გრ.შედედებული რძე

30 გრ.ნაღების კარაქი

1 ჩ.კოვზი შაქრიანი ვანილი

კრემი მე-2 ფენისათვის:

200 გრ.მოხარშული შედედებული რძე

მომზადების წესები :

1.   2 ს.კოვზ ინვერტულ სიროფს დავასხათ 8 სუფრის კოვზი ცივი წყალი,ავადუღოთ და მასში გავხსნათ 4 გრამი ან 3 ჩ.კოვზი  საჭმელი სოდა.სიროფი გავაგრილოთ.

2. 3 ფირფიტა შავი შოკოლადი გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე.წყალი ჭურჭლის ფსკერს არ უნდა ეხებოდეს.

3. ერთმანეთში შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები:ფქვილი,მარილი,გამაფხვიერებელი,მუსკატის კაკალი,დარიჩინი,ჯანჯაფილი,მიხაკი.

4.80 გრამი ნაღების კარაქი ავთქვიფოთ 300 გრ.შაქართან ერთად,შევათქვიფოთ თანმიმდევრობით 2 კვერცხი, გამდნარი შოკოლადი ( წვრილი ჭავლით ჩავასხათ) და თან ვთქვიფოთ.მივიღებთ თხევად მასას და ამ  მასაში 7 ს.კოვზი არაჟანი შევათქვიფოთ კოვზ-კოვზობით ,მშრალი ინგრედიენტების პარალელურად ანუ შევათქვიფოთ 1 კოვზი არაჟანი, შემდეგ მშრალი ინგრედიენტების ნარევი და მერე  არაჟანი, მშრალი ინგრედიენტები და ასე შემდეგ, სანამ არ გამოგველევა ინგრედიენტები. ბოლოს კი ცომს დავუმატოთ შაქრის სიროფი.

5.ავიღოთ 21 სმ-ის დიამეტრის ფორმა,ძირზე დავაფინოთ საცხობი ქაღალდი, ჩავასხათ ცომი და 180 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ.

6.მოვამზადოთ ნაღების კრემი :

1 ლიტრიან ალუმინის ქვაბში ჩავასხათ ნაღები,ჩავაწყოთ გათლილი,კუბებად დაჭრილი ჯანჯაფილის ნაჭრები, მივიყვანოთ ადუღებამდე( არ შეიძლება ადუღება),გადმოვასხათ თასში და გავაგრილოთ ცივი წყლით სავსე ჭურჭელში,შევდოთ მაცივარში 8 საათი.ნაღები აიღებს ჯანჯაფილის გემოს.

ამ დროის გავლის შემდეგ ნაღები გავწუროთ ,ავთქვიფოთ,ჩავამატოთ ულუფობით  2 ს.კოვზი შაქრის პუდრა  და შევდებთ 1,5 საათი მაცივარში.

შოკოლადის განაშის მომზადება:

200 გრ.შოკოლადის ფილა დავტეხოთ,შემოვდოთ ორთქლის აბაზანაზე,გამდნარში ჩავასხათ შედედებული რძე ,ჩავდოთ 30 გრ.კარაქი ,კარგად მოვურიოთ,დავუმატოთ შაქრიანი ვანილი,გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურაზე.

შემდეგ დავუმატოთ ცივი 200 მლ ნაღები და მიქსერით ავთქვიფოთ.

ტორტის აწყობა:

ბისკვიტი გავყოთ 3 ნაწილად.პირველ ფენას წავუსვათ შოკოლადის განაში,მეორე ფენას 200 გრ.მოხარშული შედედედებულირძე,მესამე ფენას და გვერდებს წავუსვათ ჯანჯაფილის კრემი.

მოვრთოთ საახალწლო ჯანჯაფილის ორცხობილებით.

ორცხობილების ცომის რეცეპტი მოთავსებულია აქ.

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here