maxresdefault
5/5

თევზის ლაბა

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ თევზი კობრი,სეზანი ან ამური

2 თავი ხახვი

3 დაფნის ფოთოლი

1 სტაფილო

ოხრახურშის ძირი

ოხრახურში,კამა სურვილისამებრ

1 შეკვრა ჟელატინი

ჩავი წიწაკის მარცვლები

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

თევზი გავრეცხოთ,გავასუფთაოთ,ნაწილებად დავჭრათ.

ქვაბში ჩავდოთ 1 კგ.თევზი, დავასხათ 1 ლიტრა წყალი,ჩავდოთ გაფცქვნილი ხახვი,სტაფილო. ოხრახურშის ძირი და ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე ერთი საათი.მომზადებამდე რამდენიმე წუთით ადრე  დავუმატოთ დაფნის ფოთოლი,წიწაკის მარცვლები და მარილი.

თევზის ბულიონი გადავწუროთ ორმაგ დოლბანდში.ჩავყაროთ მასში თევზის ხორცი და წვრილად დაჭრილი მოხარშული სტაფილო.

ჟელატინი წინასწარ დავალბოთ 50 მლ.გაგრილებულ თევზის ბულიონში.

გაფუებული ჟელატინი კარგად გავხსნათ ლაბაში.

თუ სურვილი გვაქვს ჩავუმატოთ გარეცხილი,წვრილად დაჭრილი მწვანილი.

თევზის ლაბა გადავიტანოთ ფორმაში,გავაფორმოთ სურვილისამებრ და შევდოთ მაცივარში.

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here