Pahlava_medovaya_8
5/5

ბათუმური ფახლავა -ქართული დესერტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

200 გრ.კარაქი

3 კვერცხის გული

1 ჭიქა 20% არაჟანი ან მაწონი

2,5  ჭიქა ფქვილი

ცოტა მარილი

1 ჩ.კოვზი სოდა ძმრით

გულსართი:

1 ჭიქა ნიგოზი

1 ჭიქა  ქიშმიში

1 ს.კოვზი სახამებელი

300 გრ.შაქარის პუდრა

50 მლ.კონიაკი

3 კვერცხის ცილა

ზემოდან წასასმელად:

1 კვერცხის გული

1 ს.კოვზი რძე

 

მომზადების წესები :

ქიშმიში გავრეცხოთ,გავამშრადოთ ქაღალდის ხელასხოცით,ჩავალბოთ კონიაკში.

ნიგოზი გავატაროთ.

ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი მიქსერით მსუბუქათ ავთქვიფოთ და შემდეგ შევათქვიფოთ კვერცხის გულები,არაჟანი,სოდა ძმრით.ბოლოს დავუმატოთ ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი.

კვერცხის ცილისა და შაქრის პუდრისაგან მოვამზადოთ ბეზე და ბოლოს დავამატოთ სახამებელი.

ბეზეს შევურიოთ გატარებული ნიგოზი და ქიშმიში.

26 სმ დიამეტრის ფორმას  ან საშუალო ზომის ოთხკუთხედ ფორმას ,ფსკერზე და გვერდებზე წავუსვათ ცხიმი.

ცომი გავყოთ 3 ნაწილად.პირველ და მეორე ფენას წავუსვათ გულსართი,მესამე ფენას ათქვეფილი კვერცხის გულში შერეული რძე.ბასრი დანა დავასველოთ წყალში და ჩავჭრათ  ფახლავა სასურველი ზომის ნაჭრებად.ბოლომდე არ ჩავჭრათ.

გამოვაცხოთ ფახლავა 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთი.

 

 

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here