ინგრედიენტები:
1000 მლ.ყურძნის წვენი ან 500 მლ.ბადაგი
10 გრ.შაქრიანი ვანილი
2 ს. კოვზი პურის ფქვილი
1 ს.კოვზი მჭადის ფქვილი
100 გრ ნიგოზი
მომზადების წესები:
ახლად გაწურული ყურძნის წვენი ავადუღოთ და დავიყვანოთ ნახევრამდე. ჩვენ მივიღებთ 500 მლ. ბადაგს.
ბადაგი გადავწუროთ და გავაგრილოთ.
მშრალი ინგრედიენტები შევურიოთ ერთმანეთში და გავხსნათ მცირეოდენ ბადაგში.დარჩენილი წვენი ავადუღოთ და მასში ჩავამატოთ ფქვილიანი მასა.
ფელამუში ვადუღოთ მანამ, სანამ არ შესქელდება და ფქვილის სუნს არ დაკარგავს.
ცეცხლიდან გადმოდგამდე განუწყვეტლივ ვურიოთ,რომ არ მიიკრას.
ფელამუში ჩამოვასხათ ფორმებში და მოვრთოთ ნიგვზის მარცვლებით.
იგივე წესით მოვამზადებთ თათარასაც. ამ შემთხვევაში მჭადის ფქვილი პურის ფქვილით ჩავანაცვლოთ.
რჩევა: ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ფელამუშს ამზადებს მხოლოდ მჭადის ფქვილით.შერეული ფქვილით კი მოვამზადოთ შემდეგი პროპორციებით : 3 ლიტრა ბადაგში გავხსნათ 400 გრ.პურის ფქვილი და 200 გრ.მჭადის ფქვილი.