33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
5/5

თათარა და ფელამუში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1000 მლ.ყურძნის წვენი ან 500 მლ.ბადაგი

10 გრ.შაქრიანი ვანილი

2 ს. კოვზი პურის ფქვილი

1 ს.კოვზი მჭადის ფქვილი

100 გრ ნიგოზი

მომზადების წესები:

ახლად გაწურული ყურძნის წვენი ავადუღოთ და დავიყვანოთ ნახევრამდე. ჩვენ  მივიღებთ 500 მლ. ბადაგს.

ბადაგი გადავწუროთ და გავაგრილოთ.

მშრალი ინგრედიენტები შევურიოთ ერთმანეთში და გავხსნათ მცირეოდენ  ბადაგში.დარჩენილი წვენი  ავადუღოთ  და  მასში ჩავამატოთ ფქვილიანი მასა.

ფელამუში ვადუღოთ მანამ, სანამ არ შესქელდება და ფქვილის სუნს არ დაკარგავს.

ცეცხლიდან გადმოდგამდე განუწყვეტლივ ვურიოთ,რომ არ მიიკრას.

ფელამუში ჩამოვასხათ ფორმებში და მოვრთოთ ნიგვზის მარცვლებით.

იგივე წესით მოვამზადებთ თათარასაც. ამ შემთხვევაში მჭადის ფქვილი პურის ფქვილით ჩავანაცვლოთ.

რჩევა: ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი ფელამუშს ამზადებს მხოლოდ მჭადის ფქვილით.შერეული ფქვილით კი მოვამზადოთ შემდეგი პროპორციებით :  3 ლიტრა ბადაგში გავხსნათ 400 გრ.პურის ფქვილი და 200 გრ.მჭადის ფქვილი.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here