22222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
5/5

ქათამი ღვინის სოუსში -თანამედროვე ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 ქათამი

100 მლ.ნაღები

500 მლ ღვინო

200 გრ.ქამა სოკო

100 გრ.ხახვი

50 გრ.კარაქი

50 მლ ზეთი

4-5 ღერი ოხრახურში

 

მომზადების წესები:

გაცხელებულ ტაფაზე დავასხათ ზეთი,დავდოთ  ნახევარი კარაქი ,დავალაგოთ გარეცხილი ქათმის საშუალო ზომის  ნაჭრები და შევწვათ.

პარალელურად მოვამზადოთ ღვინის სოუსი.

ხახვი და სოკო დავჭრათ  და ერთად მოვშუშოთ  დარჩენილ კარაქში.სოკო,როგორც კი მოიშუშება,დავასხათ ღვინო,ავადუღოთ.შემდეგ დავუმატოთ ნაღები,ბოლოს მარილითა და პილპილით  შევკაზმოთ.

შემწვარი ქათმის თბილი ნაჭრები ჩავაწყოთ ღვინის სოუსში,რომ ალკოჰოლის არომატი კარგად გაუჯდეს.ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here