ინგრედიენტები:
1 კვერცხი
3 პატარა ზომის მჟავე კიტრი
ნახევარი ხახვი
3 ღერი ოხრახურში
0,5 ჩ.კოვზი მარილი
0,5 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა
1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი
2 ს.კოვზი თეთრი, მშრალი ღვინო
1 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 ს.კოვზი მდოგვი
1 ჩ.კოვზი შაქრის პუდრა
100 მლ.მაიონეზი
მომზადების წესები:
მჟავე კიტრი და ხახვი დავჭრათ პატარა ზომის კუბებად.
ოხრახურში დავჭრათ.
კვერცხი მოვხარშოთ მაგრად და ღრმა თასში ჩანგლით ავსრისოთ,დავუმატოთ წიწაკა,მარილი,ლიმონის წვენი,თეთრი მშრალი ღვინო,ზეითუნის ზეთი,მდოგვი,მაიონეზი,შაქრის პუდრა და მოვურიოთ.ჩავყაროტ სიგნით მჟავე კიტრი,ხახვი და მწვანილი.
ეს უგემრიელესი ფრანგული სოუსი მზად არის! მივირთვათ ხორცეულთან ერთად!
0