ინგრედიენტები:
500 გრ.წითელი ბულგარული
100 გრ.ნიგოზი
1 ლ. ზეთი
30 გრ.ნიორი
1 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი
1 ჩ.კოვზი დაღერღილი წიწაკა
1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი
20 გრ.ქინძი
მარილი გემოვნებით
ბროწეულის მარცვლები
ძმარი სურვილისამებრ
მომზადების წესები:
გაცხელებულ ღრმა ტაფაში ჩავასხათ ზეთი,ჩავყაროთ გარეცხილი,თესებგამოცლილი ბულგარული,ჩავთუთქოთ მანამდე,სანამ კარგად არ დაიბრაწება.მოთუთქული წიწაკები სინზე გადავიტანოთ დასაწრეტად.
შიგთავსის მოსამზადებლად ნიორი,ნიგოზი გავატაროთ ხორცაკეპში,შევკაზმოთ ,შევურიოთ წვრილად დაჭრილი ცოცხალი ქინძი.
ნიგვზის შიგთავსი ჩავდოთ მოთუთქულ წიწაკებში და გავაფორმოთ ოხრახურშით,კიტრითა და ბროწეულის მარცვლებით.
0