ინგრედიენტები :
1 კგ კარტოფილი
600 გრ.ქამა სოკო
1 ცალი წითელი ბულგარული (სურვილისამებრ)
1 ცალი მწვანე ბულგარული( სურვილისამებრ)
4-5 კბილი ნიორი
20-25 გრამი ქინძი
100-150 მლ. ზეთი
მარილი გემოვნებით
დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
კარტოფილი გავთალოთ, დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად და ზეთში შევწვათ ტაფაზე.
სოკო გავრეცხოთ და გავჭრათ 4 -ად. ხახვი დავჭრათ ალყა – ალყად და მოვშუშოთ ზეთში.
როგორც კი ხახვი შეფერადდება ,დავაყაროდ სოკო ,დაჭრილი ბულგარული და გავაგრძელოთ შუშვა.
გახურებულ კეცზე დავყაროთ შემწვარი კარტოფილი, მოშუშული ხახვი,სოკო,ბულგარული. ბოლოს დავამატოთ დაჭრილი მწვანილი, დაჭყლეტილი ნიორი,დაღერღილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
1+