ინგრედიენტები ცომისათვის:
250 გრ.კარაქი ან მარგარინი
2,5 ჭიქა ფქვილი(400 გრ.)
1ჩ.კოვზი სოდა ან 2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი
0,5 ჭიქა არაჟანი (125 მლ.)
2 ს.კოვზი შაქარი( შეგიძლიათ არ დაუმატოთ)
1 კვერცხი
ინგრედიენტები გულსართისათვის:
1 ჭიქა ფქვილი(180 გრ.)
1,5 ჭიქა შაქარი(345 გრ.)
200 გრ.კარაქი ან ერბო
100-150 გრ.ნიგოზი ( წვრილად დაფქული)
მომზადების წესები :
ფქვილში ჩავახეხოთ მარგარინი და ხელით ავაფხვიეროთ.დავუმატოთ დანარჩენი ინგრედიენტები და მოვზილოთ ცომი.
ცომი შევახვიოთ პარკში და შევინახოთ მაცივარში 3-4 საათი.
გულსართის მომზადება:
შაქარი და კარაქი გავადნოთ საშუალო ცეცხლზე. როგორც კი კარაქი გადნება ,დავუმატოთ ფქვილი ,ვურიოთ ხის კოვზით და მოვშუშოთ კარგად,ისე რომ მასა გასქელდეს.გამოვრთოთ გაზი და შევურიოთ ნიგოზი.
ცომი გავყოთ 3-4 ნაწილად .თითოეული გავაბრტყელოთ ოთხკუთხედათ,მოვაყაროთ გულსართი,რულეტივით გადავახვიოთ .
დავჭრათ ნაჭრებად , ზემოდან წავუსვათ კვერცხის გული და გამოვაცხოთ 15-20 წუთი 200 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.