images (20)
5/5

იდეალი – ქართული ნამცხვარი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 ჩაის ჭიქა გატარებული ნიგოზი ან ნუში

2 ს.კოვზი თაფლი

4 კვერცხი

1,5 ჭიქა შაქარი

3   ჩ.ჭიქა ფქვილი

100 მლ.ზეთი ( საიდუმლო ინგრედიენტი)

1 ჩ.კოვზი სოდა ძმით

50 მლ.კონიაკი ან 1 ცალი ლიმონის ცედრა

 ინგრედიენტებიკრემისათვის :

1 ქილა მოხარშული შესქელებული რძე

200 გრ.კარაქი

100 გრ.გატარებული ნიგოზი ან ნუში

ვანილი

1 ცალი შოკოლადის ფილა

 

მომზადების წესები:

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავუმატოთ თაფლი,ფქვილი,სოდა გახსნილი ძმარში, ზეთი,ლიმონის ცედრა,გატარებული ნიგოზი.

საცხობი ფორმის ( დიამეტრი 24-26 სანტიმეტრი) ძირში მოვათავსოთ ქაღალდი,წავუსვათ ცხიმი.

ცომი გავყოთ 3 ტოლ ნაწილად ,გავაბრტყელოთ სველი ან ფქვილიანი  ხელით საცხობ ქაღალდზე და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

ფირფიტები გამოდის წებოვანი და ცხელსვე ფრთხილად უნდა მოვაშოროთ ქაღალდი და თანაბრად  ჩამოვაჭრათ გვერდები.

გაციებული ფირფიტები ერთმანეთზე დავალაგოთ .

ჩამოჭრილი ნაპირები მოვათავსოთ 180 გრადუსზე,სანამ არ შეიცვლის ფერს,

გავაგრილოთ და დავფშვნათ.

თუ ნიგოზი და თაფლი მუქი ფერის გვაქვს,ფირფიტებიც გამოვა მუქი ფერის.

კრემის მომზადება:

კარაქი გავთქვიფოთ მიქსერით,თანდათანობით შევათქვიფოთ მოხარშული შესქელებული რძე.

დავუმატოთ ვანილი  და 100 გრ.გატარებული ნიგოზი.კრემი ავთქვიფოთ მიქსერით.

ტორტის  ფენები ერთმანეთზე დავალაგოთ და გვერდები ჩამოვაჭრათ. ფენებს შორის,გვერდებზე  წავუსვათ კრემი,მოვაყაროთ ბისკვიტის ნაფშვენები და გახეხილი შოკოლადი.

ვარიაციები:

ტორტი იდეალი ჩვენ შეგვიძლია მოვამზადოთ არაჟნის კრემითაც.

კრემი მოვამზადოთ შემდეგნაირად:200 გრამი კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე,მივუმატოთ ერთი  ჭიქა შაქრის პუდრა,200 გრ.არაჟანი,1 ს.კოვზი კაკაო და 1 ჩ.ჭიქა გატარებული ნიგოზი.

კრემი ერთი  საათით  შევდგათ მაცივარში და შემდეგ წავუსვათ ფირფიტებს.

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here