222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
5/5

შავი ქლიავის მურაბა მეფურად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

2 კგ.ქლიავი

2  კგ შაქარი

1 ჭიქა წყალი

1-2  დარიჩინის ჯოხი

ან 0,5 ჩაის კოვზი დაფქული

400 გრ ნიგოზი

 

მომზადების წესები;

ნიგოზი მოვხალოთ, ქერქი მოვაშოროთ და დავჭრათ ისე,როგორც გოზინაყის მომზადებისას ვჭრით.

გამოვუღოთ ქლიავს კურკები,დავაყაროთ ნიგოზი,შაქარი,დავასხათ წყალი,ჩავყაროთ დარიჩინი და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე.

როგორც კი ადუღდება,ცეცხლს დავუწიოთ და ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე 30  წუთი.

პერიოდულად მოვაშოროთ წარმოქმნილი ქაფი.

ბურაბა ჩავასხათ სტერილურ ბანკებში და მოვხუფოთ.მოგეწონათ რეცეპტი? გთხოვთ ,გაუზიარეთ

მეგობრებს.

 

შავი ქლიავის მურაბა თხილით

ქლიავს გამოვუღოთ კურკები და შუაში თითოეულს ჩავუდოთ 1 ცალი თხილის გული  და მოვამზადოთ ისე,როგორც ეს ზემოთ არის აღნიშნული.

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here