farshirovannye-ovoshchi
5/5

ფარშირებული ბოსტნეული

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ. ბულგარული

1 კგ. პამიდორი

1 კგ.ბადრიჯანი

პილპილი,მარილი გემოვნებით

ბრინჯის შიგთავსი ( სამარხვო ვარიანტი ):

1 კგ ბრინჯი

200 გრ.სტაფილო

200 მლ ზეთი

კამა

პილპილი და მარილი გემოვნებით

ხორცის შიგთავსი :

1 კგ საქონლის რბილი ხორცი

200 გრ.ღორის ხორცი

200 გრ.ბრინჯი

5-6 კბილი ნიორი

1 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი

1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

პილპილი და მარილი გემოვნებით

მწვანილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები :

ბულგარულ წიწაკას მოვაჭრათ თავი,თესლები გამოვაცალოთ,ყუნწი გადავაგდოთ.

მოჭრილი ნაწილები წვრილად დავჭრათ და შევინახოთ ფარშისათვის.

ბადრიჯნებს თავი მოვაჭრათ,შუაში ჩავჭრათ,გული ამოვაჭრათ.

პამიდვრებსაც თავი მოვაჭრათ,თესლები გამოვაცალოთ.

ნახევრად მოხარშულ ბრინჯი პილპილითა და მარილით შევაზავოთ,

დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი კამა,ბულგარული წიწაკა და გახეხილი სტაფილო.

ბრინჯის  შიგთავსით ამოვავსოთ წინასწარ გამოშიგნული ბოსტნეული.

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,ძირში თანაბრად მოვყაროთ 3 ცალი კანგაფცქვნილი პამიდორი ,ზემოდან დავაწყოთ ფარშირებული ბოსტნეული ისე,რომ ხარშვისას  შიგთავსი არ გადმოიყაროს.

დავასხათ იმდენი წყალი,რომ ბოსტნეული დაიფაროს.კერძი მოვამზადოთ დაბალ ცეცხლზე. როცა ბრინჯი მოიხარშება ,კერძი მზად არის.

თუ მარხვაზე არ ვართ ,ბრინჯი შეგვიძლია შევცვალოთ ხორცის შიგთავსით.ხორცის შიგთავსით მომზადებულ ბოსტნეულს სხვა მწვანილებთან ერთად უხდება რეჰანიც.

ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტებით მოვამზადოთ ფარში და შევაზავოთ.

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი,ძირში თანაბრად მოვყაროთ 3 ცალი კანგაფცქვნილი პამიდორი ,ზემოდან დავაწყოთ ფარშირებული ბოსტნეული ისე,რომ ხარშვისას  შიგთავსი არ გადმოიყაროს.

დავასხათ იმდენი წყალი,რომ ბოსტნეული დაიფაროს.კერძი მოვამზადოთ დაბალ ცეცხლზე. როცა ფარში მოიხარშება ,კერძი მზად არის.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here