ინგრედიენტები:
1 კგ ბადრიჯანი
300-400 გრ.ნიგოზი
1/2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი
1/2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი
1 ჩ.კოვზი ხმელი ქონდარი
1 ჩ.კოვზი აჯიკა
მარილი,დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად
1 წითელი ხახვი
მომზადების წესები:
ბადრიჯანი დავჭრათ რგოლებად ,მოვაყაროთ მარილი,
გავაჩეროთ 15 წუთი ,რომ ბადრიჯანს სიმწარე გამოუვიდეს.
დამარილებულ ბადრიჯანს გადავავლოთ წყალი და დავწრიტოთ საწურზე.
ბადრიჯანი შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან გახურებულ ტაფაზე.
ნიგოზი გავატაროთ და შევკაზმოთ.
ბადრიჯნის ნაჭრებს წავუსვათ შიგთავსი და გავაფორმოთ დაჭრილი წითელი ხახვითა და ქინძით.
0